Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Mi familia - año 7

Skapad 2020-01-28 13:46 i Blåklintskolan Mjölby
Grundskola F Moderna språk - språkval
I detta arbetsområde kommer du att få lära dig mer om hur du berättar om din familj på spanska, både skriftligt och muntligt.

Innehåll

I det här kapitlet lär vi oss:

 

*familjeord och djur

*att berätta om dig själv och någon annan

* att beskriva utseenden

* att berätta om vad du tycker om att göra

* substantiv i singular och plural

* obestämd artikel

 

 

Bedömning:

- Du kommer att få en skriftlig uppgift där du ska berätta om din familj.

- Prov v. 14

 

 

Kopplingar till läroplanen

 • Syfte
 • förstå och tolka innehållet i talat språk och olika slags texter,
  M2
 • formulera sig och kommunicera i tal och skrift,
  M2
 • använda språkliga strategier för att förstå och göra sig förstådda,
  M2
 • reflektera över livsvillkor, samhällsfrågor och kulturella företeelser i olika sammanhang och delar av världen där språket används.
  M2

Matriser

M2
Mi familia - año 7

E
C
A
Läsa
Du förstår det mest väsentliga i enkla texter och dialoger i skrift där man berättar om sig själv och sin familj, samt ställer frågor om vardagliga saker som husdjur och utseende. Du kan välja och använda någon strategi för läsning.
Du förstår det huvudsakliga innehållet och tydliga detaljer i enkla texter och dialoger i skrift där man berättar om sig själv och sin familj, samt ställer frågor om vardagliga saker som husdjur och utseende. Du kan välja och använda strategier för läsning.
Du förstår helheten och väsentliga detaljer i enkla texter och dialoger i skrift där man berättar om sig själv och sin familj, samt ställer frågor om vardagliga saker som husdjur och utseende. Du kan välja och använda strategier för läsning.
Lyssna
Du förstår det mest väsentliga i tydligt tal och dialoger där man berättar om sig själv och sin familj, samt ställer frågor om vardagliga saker som husdjur och utseende. Du kan välja och använda någon strategi för lyssnande.
Du förstår det huvudsakliga innehållet och tydliga detaljer i tydligt tal och dialoger där man berättar om sig själv och sin familj, samt ställer frågor om vardagliga saker som husdjur och utseende. Du kan välja och använda strategier för lyssnande.
Du förstår helheten och väsentliga detaljer i tydligt tal och dialoger där man berättar om sig själv och sin familj, samt ställer frågor om vardagliga saker som husdjur och utseende. Du kan välja och använda strategier för lyssnande.
Skriva
Du kan skriva enkla och begripliga texter och dialoger där du berättar om dig själv och din familj, samt ställa frågor om vardagliga saker som husdjur och utseende. Du kan välja och använda någon strategi i din skrivprocess.
Du kan skriva enkla, relativt tydliga och till viss del sammanhängande texter och dialoger där du berättar om dig själv och din familj, samt ställa frågor om vardagliga saker som husdjur och utseende. Du kan välja och använda olika strategier i din skrivprocess.
Du kan skriva enkla, relativt tydliga och relativt sammanhängande texter och dialoger där du berättar om dig själv och din familj, samt ställa frågor om vardagliga saker som husdjur och utseende. Du kan välja och använda olika strategier i din skrivprocess.
Prata
Du kan formulera dig enkelt och begripligt i tal där du berättar om dig själv och din familj, samt ställa frågor om vardagliga saker som husdjur och utseende. Du kan välja och använda någon strategi som löser språkliga problem.
Du kan formulera dig enkelt, relativt tydligt och till viss del sammanhängande i tal där du berättar om dig själv och din familj, samt ställa frågor om vardagliga saker som husdjur och utseende. Du kan välja och använda olika strategier som löser språkliga problem.
Du kan formulera dig enkelt, relativt tydligt och relativt sammanhängande i tal där du berättar om dig själv och din familj, samt ställa frågor om vardagliga saker som husdjur och utseende. Du kan välja och använda olika strategier som löser språkliga problem.
Kulturella företeelser
Du kan i enkel form kommentera hur spansktalande familjekonstellationer ser ut, lite om Spanien samt jämföra med egna erfarenheter och kunskaper.
Du kan i enkel form kommentera hur spansktalande familjekonstellationer ser ut, lite om Spanien samt jämföra med egna erfarenheter och kunskaper.
Du kan översiktligt kommentera hur spansktalande familjekonstellationer ser ut, lite om Spanien samt jämföra med egna erfarenheter och kunskaper.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: