Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Visuell kommunikation

Skapad 2020-01-30 13:58 i Hallsta skola Norrtälje
Grundskola F Bild
Du väljer projektet. Ämnet är bild.

Innehåll

Under terminen ska du få jobba med ett valfritt område inom visuell kommunikation som knyter an till ämnet bild. 
Du har möjligheten att välja ett område som intresserar dig och göra en forskningsstudie på det området. 

Du väljer om du vill skapa konstnärligt eller arbeta mest med att forska, men oavsett din inriktning så kommer slutresultatet bli en film om ditt forskningsområde. Du behöver göra en egen studie inom ditt forskningsområde. 

Exempel på forskningsområden:

Konstnärlig utsmyckning

Arbeta konstnärligt med tredimensionellt skapande. Ta reda på en plats där en grupp av individer skulle vilja ha en konstnärlig utsmyckning på skolan. Ta reda på vad de vill ha för konstnärlig utsmyckning på den platsen. Titta hur andra konstnärer arbetat tidigare med konstnärlig utsmyckning. Ev. intervjua någon. Ta fram skissförslag på konstverk. Göra studie och undersöka vilken konstnärlig utsmyckning som är mest intresserad av förslagen. Göra ett exempel på den konstnärliga utsmyckningen. Presentera hela processen i en fem minuter lång film. Alla källor anges. 

Litteraturstudie

Lära sig så mycket som möjligt om två färger. Ta fram exempel på färgerna i olika jämförbara sammanhang. Göra en studie på hur färgerna uppfattas i utvalda sammanhang. Skriva en rapport om det. Göra en fem minuter lång film på resultatet. Ange källor.

osv.

Du kan välja vad du vill rikta in arbetet på,  men det måste handla om att studera andra. Du kan arbeta teoretiskt eller praktiskt eller både och.

 

Uppgifter

  • Bildprojekt - Övergripande Projektplan

  • Bildprojekt - Övergripande Projektplan

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: