Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Vårterminen 2020

Skapad 2020-02-03 09:32 i Regnbågens förskola Helsingborg
Förskola
På Regnbågen vill vi att barnen ska känna sig trygga, ha roligt och utvecklas i sitt lärande. Vi vill att barnen utvecklar sin förmåga att fungera enskilt och i grupp, hantera konflikter och låta de utveckla sin självständighet och tillit till sin egen förmåga.

Innehåll

Våra prioriterade mål i området den här terminen handlar om att uppmuntra barnen till självständighet i våra lärmiljöer. Vi kommer arbeta med detta genom att uppmuntra barnen till att våga prova själva. Just nu handlar det mycket om vardagssituationer som påklädning, toalettbesök (tvätta händerna), äta själv - de större barnen får till exempel prova att dela sin mat, hälla upp vatten osv. Det handlar även om hur tillgängligt vårt material är för barnen, och hur det används.

Vi observerar barnen och reflekterar över deras behov, och utvecklar därefter lärmiljöerna så att barnen ges utrymme att kunna utveckla sin självständighet, kreativitet och lust att leka och lära. 

Syftet är att barnen ska känna tillit till sin egen förmåga och med vårt stöd våga prova nya saker. 

  

Kopplingar till läroplanen

 • barnen får sina behov respekterade och tillgodosedda och får uppleva sitt eget värde,
  Lpfö 18
 • nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära,
  Lpfö 18
 • självständighet och tillit till sin egen förmåga,
  Lpfö 18
 • förmåga att fungera enskilt och i grupp, samarbeta, hantera konflikter och förstå rättigheter och skyldigheter samt att ta ansvar för gemensamma regler,
  Lpfö 18
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: