Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Presentera, samtala och diskutera

Skapad 2020-02-03 11:14 i Sjögrenska gymnasiet Knivsta
Eleverna har läst en bok som de sedan ska presentera och diskutera i grupper
Grundskola 9 Svenska Svenska som andraspråk
I detta moment ska presentera dina APL-veckor och diskutera frågor om arbetsliv. Du övar dig i att lyssna och ställa frågor och bygga vidare på andras frågor. Du visar prov på att framföra egna ståndpunkter och åsikter inför en grupp av kamrater som kan ge dig respons på dina funderingar.

Innehåll

Mål

Du ska kunna:

  • presentera ett ämne för andra på ett engagerat och intresseväckande sätt
  • leda en diskussion
  • samtala med andra om olika ämnen

Jag kommer att bedöma hur långt du nått mot målen genom att:

 

  • du presenterar ett ämne för andra
  • du leder en diskussion
  • du sammanfattar en diskussion
  • du samtalar med andra

Matriser

Sv SvA
Kunskapskrav Svenska årskurs 9

E
C
A
Eleven kan samtala om och diskutera varierande ämnen genom att ställa frågor och framföra åsikter med enkla och till viss del underbyggda argument på ett sätt som till viss del för samtalen och diskussionerna framåt.
Eleven kan samtala om och diskutera varierande ämnen genom att ställa frågor och framföra åsikter med utvecklade och underbyggda argument på ett sätt som för samtalen och diskussionerna framåt.
Eleven kan samtala om och diskutera varierande ämnen genom att ställa frågor och framföra åsikter med välutvecklade och väl underbyggda argument på ett sätt som för samtalen och diskussionerna framåt och fördjupar eller breddar dem.
Dessutom kan eleven förbereda och genomföra enkla muntliga redogörelser med i huvudsak fungerande struktur och innehåll och viss anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.
Dessutom kan eleven förbereda och genomföra utvecklade muntliga redogörelser med relativt väl fungerande struktur och innehåll och relativt god anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.
Dessutom kan eleven förbereda och genomföra välutvecklade muntliga redogörelser med väl fungerande struktur och innehåll och god anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: