Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Samplanering Förberedelse Lag 4 Rödluvan

Skapad 2020-02-05 09:43 i Luna förskola Österåker
Förskola
Mall för att planera undervisningstillfällen. I planeringen är det viktigt att du kommer ihåg att "tänka in" ev verksamhetsförstärkningsinsatser för att lärmiljön ska vara tillgänglig för varje barn.

Innehåll

 
Förberedelse-Samplanering inför kommande undervisningstillfälle
Förklaring: Samplanering innebär att vi tillsammans med kollegor planerar undervisningstillfället utifrån tidigare observationer/dokumentationer kring barnen. Samplaneringen bygger på de didaktiska frågorna Vad, Hur, Varför, Vem, Vilka, När Var
 
Ämne: Vi berättar Rödluvan på arabiska och svenska
Datum: 13 feb
Deltagande pedagoger: Reem, Agnieszka och Sofia
 
Beskriv hur förberedelserna inför undervisning ska se ut: Vi förbereder med att låna rekvisita samt att ha läst på om berättelsen så att vi kan den utantill.
 
Beskriv processen utifrån de didaktiska frågorna:
 
Vad: Vi berättar Rödluvan på arabiska och svenska
 
Hur: Genom att dramatisera sagan med rekvisita och inlevelse i rösten. Vi berättar fritt och har ögonkontakt med barnen. Eftersom vi har många arabisktalande barn vill vi se vad som händer när vi berättar sagan först på arabiska och därefter även på svenska. 
 
Vem: Alla barn i lag 4
 
När: Torsdag 13 februari
 
Var: I stora rummet på sol
 
Varför: För att stärka barnens intresse för berättelser samt ordförråd och förståelse. Vi har valt Rödluvan eftersom den är populär även i andra länder.
 
Vilken typ av dokumentation väljer du för genomförandet av undervisningstillfället (Film, foto, observation, bilder, text, ljud mm):
Film och bil

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: