Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Bugg åk 6

Skapad 2020-02-05 21:17 i Segeltorpsskolan Huddinge
Grundskola 4 – 6 Idrott och hälsa
Fysiska aktiviteter och en hälsosam livsstil är grundläggande för människors välbefinnande. Att ha färdigheter i och kunskaper om idrott och hälsa är en tillgång för både individen och samhället.

Innehåll

Momentet pågår mellan v.5 och 8.

Vi kommer att arbeta med följande under momentet: 

- Taktövningar

- Taktsteg, grundsteg, roterande grundsteg samt snurr

 

Kopplingar till läroplanen

 • Centralt innehåll
 • Olika lekar, spel och idrotter, inomhus och utomhus, samt danser och rörelser till musik.
  Idh  4-6
 • Takt och rytm i lekar, danser och rörelser till musik.
  Idh  4-6
 • Kunskapskrav
 • I rörelser till musik och i danser anpassar eleven till viss del sina rörelser till takt och rytm.
  Idh  E 6
 • I rörelser till musik och i danser anpassar eleven sina rörelser relativt väl till takt och rytm.
  Idh  C 6
 • I rörelser till musik och i danser anpassar eleven sina rörelser väl till takt och rytm.
  Idh  A 6

Matriser

Idh
Dans och rörelse till musik åk 6

Bedömning

Bedömningen av momentet kommer att ske genom följande: - Observationer under hela lektionsserien - Redovisningstillfälle sista lektionen då eleverna "spelar" buggbingo
E
C
A
Kunskapskrav
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten. I rörelse till musik och i danser anpassar eleven till viss del sina rörelser till takt och rytm.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser relativt väl till aktiviteten. I rörelse till musik och i danser anpassar eleven till viss del sina rörelser till takt och rytm.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser väl till aktiviteten. I rörelse till musik och i danser anpassar eleven till viss del sina rörelser till takt och rytm.
Konkretisering av kunskapskrav
-I rörelse till musik och dans kan du ibland utföra sammansatta motoriska grundformer som bidrar till att aktivitetens syfte uppfylls. -Du använder dig ibland av den teknik som krävs för aktiviteten. -Du utför dina rörelser ibland i förhållande till musikens grundpuls och tema. -Du genomför dina rörelser och rörelseövergångar ibland med rytm och balans. -Du genomför dina rörelseövergångar ibland på “ettan”. -Du rör dig ibland med den kraftinsatsen som krävs för aktiviteten. -Du samarbetar ibland med andra personer utifrån aktivitetens syfte. -Du behöver flera försök för att utföra rörelser och resultatet varierar.
-I rörelse till musik och dans kan du ofta utföra sammansatta motoriska grundformer som bidrar till att aktivitetens syfte uppfylls. -Du använder dig ofta av den teknik som krävs för aktiviteten. -Du utför dina rörelser ofta i förhållande till musikens grundpuls och tema. -Du genomför dina rörelser och rörelseövergångar ofta med rytm och balans. -Du genomför dina rörelseövergångar ofta på “ettan”. -Du rör dig ofta med den kraftinsatsen som krävs för aktiviteten. -Du samarbetar ofta med andra personer utifrån aktivitetens syfte. -Du kan upprepa rörelser med liknande resultat.
-I rörelse till musik och i dans kan du nästan alltid utföra sammansatta motoriska grundformer som bidrar till att aktivitetens syfte uppfylls. -Du använder dig nästan alltid av den teknik som krävs för aktiviteten och gör det med god kvalité. -Du utför dina rörelser nästan alltid i förhållande till musikens grundpuls och tema. -Du genomför dina rörelser och rörelseövergångar nästan alltid med rytm och balans. -Du genomför dina rörelseövergångar nästan alltid på “ettan”. -Du rör dig nästan alltid med den kraftinsatsen som krävs för aktiviteten. -Du samarbetar nästan alltid med andra personer utifrån aktivitetens syfte. -Du kan upprepa rörelser med samma goda resultat.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: