👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Musikens formlära och byggstenar

Skapad 2020-02-06 15:35 i Västra Berga grundsärskola Helsingborg
Grundsärskola F
Musikens verktyg: Vi kommer att arbeta med musikens formlära och byggstenar löpande under läsåret genom att sjunga och spela de olika delar som en låt är uppbyggd med - vers, refräng och solo. Vi kommer att spela och sjunga tillsammans och befästa både formläran och musikens byggstenar som olika notvärden och dess pauser.

Innehåll

 

Rösten som instrument: Sjunger olika sånger där du kommer att öva dig på att sjunga tillsammans med andra och om du vill kan du öva på att sjunga solo och utforska din röst i ännu ett sammanhang. Här lär du dig skillnaden mellan körsång och solosång.

 
Musikaliska symboler med bild, färg, siffer- eller bokstavsstöd, till exempel noter och ackord. Du får öva dig på att spela efter notvärdet fjärdedelar och fjärdedelspaus genom att spela delar av ett trumkomp på tre trummor som Hi hat, Virveltrumma och golvpuka samt att spela detta tillsammans med andra.
 
Musikens byggstenar: till exempel rytm, tempo. Öva på att hålla ett jämnt tempo när du spelar tillsammans med andra samt att spela en enkel rytm.
 
Musikens formelement: till exempel intro, vers och refräng, solo. Dessa delarna övar du på genom att sjunga tillsammans med andra i en refräng (körsång) och de som vill sjunger solo i en eller flera versdelar (solo). Du övar även solodelen med att spela på en mindre xylofon som tonboxar med utvalda toner som passar till låten.