Skolbanken Logo
Skolbanken

Åldrar:

3 - 6

Matematik: siffror

185381 Förskolan Kavat, Stockholm Farsta · Senast uppdaterad: 18 februari 2020

Då barnen visar stort intresse för siffror på olika sätt kommer vi att arbeta med siffror, en siffra i taget! Vi kommer använda oss av olika skapande tekniker för att lära oss om siffrorna och vi ska ha utflykter till skogen och parker för att genomföra uppdrag med siffror.

Vad?

Barnen ska lära sig hur siffror ser ut, vad siffrorna är värda, former, volym, antal, ordning samt analog och digital programmering med inriktning matematik. 

 

Varför?

Barnen ska få förståelse för matematiska begrepp. 

Vi har valt detta projekt för att vi har sett stort intresse för siffror, turordning och sortering hos barnen.

 

Hur?

Vi har projektdagar tisdagar, onsdagar och torsdagar. Vi börjar verksamheten strax efter klockan 09.00 och projektet genomförs både utomhus och inomhus. 

 

Vi kommer att arbeta med olika skapande material: rita och måla med olika tekniker, skriva siffrorna, pyssla och skapa egna siffror med natur- och återvinningsmaterial och limpistoler, samt arbeta med lera. Vi kommer även att genomföra uppdrag och leka lekar där vi lär oss mer om siffror, antal, sortering och volym.

 

Vi kommer att dokumentera på vår dokumentationsvägg: det barnen skapar samt bilder och text på det vi gjort, sagt och reflekterat över. Vi använder oss även av Twitter och Skolplattformen som synliggör verksamheten för vårdnadshavare. Vi kommer att uppmärksamma barnens intressen, idéer och tankar, och utifrån det planera och genomföra projekt.

Pedagogerna är uppmärksamma och hjälper alla barn att få den utmaning och stöttning som de behöver.

 

Under projektarbetets gång kommer vi gemensamt att reflektera med barnen. Vi kommer att visa bilder och videos och reflektera kring det vi ser: Vad har vi lärt oss? Vad var svårt? Lätt? Roligt?

 

Vi synliggör projektet via Twitter, Skolplattformen, dokumentationsväggarna samt dialog med vårdnadshavarna vid hämtning. 

 

(Projekt startat september 2019)


Läroplanskopplingar

förståelse för rum, tid och form, och grundläggande egenskaper hos mängder, mönster, antal, ordning, tal, mätning och förändring, samt att resonera matematiskt om detta,

förmåga att urskilja, uttrycka, undersöka och använda matematiska begrepp och samband mellan begrepp,

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback