Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Spanska 3, Skriva

Skapad 2020-02-12 15:16 i Rodengymnasiet Norrtälje
Gymnasieskola Moderna Språk - Spanska Moderna språk
Skriva och uttrycka sig på spanska i dåtid (preteritum).

Uppgifter

 • Cómo fue tu día de ayer?

 • Quién soy

Kopplingar till läroplanen

 • Centralt innehåll
 • Instruktioner, berättelser och beskrivningar i sammanhängande tal och skrift. Diskussioner, samtal och skrivande för kontakt och kommunikation i olika situationer.
  Mod  -
 • Kunskapskrav
 • I muntliga och skriftliga framställningar av olika slag formulerar sig eleven relativt varierat, tydligt och relativt sammanhängande. Eleven formulerar sig även med visst flyt och i någon mån anpassat till syfte, mottagare och situation. För att förtydliga och variera sin kommunikation bearbetar eleven, och gör välgrundade förbättringar av, egna framställningar.
  Mod  A
 • I muntliga och skriftliga framställningar av olika slag formulerar sig eleven enkelt, relativt tydligt och relativt sammanhängande. För att förtydliga och variera sin kommunikation bearbetar eleven, och gör enkla förbättringar av, egna framställningar.
  Mod  C
 • I muntliga och skriftliga framställningar av olika slag formulerar sig eleven enkelt, begripligt och till viss del sammanhängande. För att förtydliga och variera sin kommunikation bearbetar eleven, och gör enkla förbättringar av, egna framställningar.
  Mod  E

Matriser

ModSpa Mod
Skriva på spanska

Uppgift: Quién soy?

E
C
A
Moment: Skriva
Bién! Du har skrivit en enkel och begriplig text om dig själv. En del bristande kunskaper gällande grammatik och ordförråd.
Muy bién! Du har skrivit en tydlig, varierad och sammanhängande text om dig själv. Grammatik och ordförråd används dessutom på ett bra sätt.
Excelente! Du har skrivit en tydlig, varierad och sammanhängande text om dig själv. Grammatik och ordförråd används dessutom på ett mycket bra sätt. Texten är skriven med ett språkligt flyt.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: