👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

svenska

Skapad 2020-02-13 14:29 i Solviksskolan Ludvika
Grundskola F Svenska
På svenska lektionen övar vi på att förstärka barnens tal och förståelse genom att läsa/diskutera och återberätta bland annat sagor.

Innehåll

Vecka 3 och 4 har vi arbetat med Lyckostjärnan. Vi började lektionen med att läsa hälften av ett kapitel i boken. Efter läsningen diskuterade vi vad texten handlade om och i detta fall skyltar, därför skapade barnen egna skyltar för att förmedla ett budskap.

Vecka 5 har vi arbetat med enklare text i form av en kort barnsaga, tre små grisar. Lektionen inleddes med att visa en bild om sagan på en stor skärm som förberedelse till ett kort pratstund om de hade hört sagan förut och vad tyckte om den utan berätta vad den handlade om. Sedan gick vi igenom svåra ord och som stöd hade vi bilder till dessa ord. Efter det läste jag sagan högt för hela klassen samtidigt som de tittade på bilden på det stora skärmen. Vi avslutade momentet med barnens sammanfattning av sagans olika delar som karaktär, miljö, problem och lösning.

Resten av lektionen ägnades åt att rita eget hus.

Vecka 6 fortsatt vi med tre små grisar. Barnen ritade vad de mindes av sagan och berättade sedan vad för sina kompisar om det. Vi hade en gemensam återberättande stund med hjälp av bilderna. De sorterade bilderna i ordning, hur sagan började, vad som hände och hur den slutade.