Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

När hundarna kommer

Skapad 2020-02-14 12:42 i Palmbladsskolan Uppsala
Grundskola 7 – 9 Svenska Svenska som andraspråk
Vi kommer under några veckor framöver jobba med boken "När hundarna kommer" av Jessica Schiefhauer.

Innehåll

Boken När hundarna kommer vann Augustpriset för barn- och ungdomsbok 2015. Boken är löst baserat på det tragiska mordet på John Hron 1995. Nedan kan ni lyssna på en dokumentär samt se ett inslag från Veckans Brott om fallet. 

P3 dokumentär:http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/543345?programid=2519

Veckans brott: https://www.youtube.com/watch?v=nrFP_tDtKo4

Det mesta av läsningen kommer att ske i klassrummet, men en del läsning kan ni komma att behöva göra hemma. Nedan ser ni hur planeringen för er läsning ser ut och var ni förväntas vara vid olika datum.

 

Uppgifter

  • När hundarna kommer

Matriser

Sv SvA
När hundarna kommer

E
C
A
Tolka och resonera om texters budskap
Dessutom kan eleven, utifrån egna erfarenheter, olika livsfrågor och omvärldsfrågor, tolka och föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om tydligt framträdande budskap i olika verk.
Dessutom kan eleven, utifrån egna erfarenheter, olika livsfrågor och omvärldsfrågor, tolka och föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om budskap som är tydligt framträdande och budskap som kan läsas mellan raderna i olika verk.
Dessutom kan eleven, utifrån egna erfarenheter, olika livsfrågor och omvärldsfrågor, tolka och föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om budskap som är tydligt framträdande och budskap som kan läsas mellan raderna eller är dolda i olika verk
Dra slutsatser hur historiska och kulturella sammanhang påverkat verket
Eleven drar då till viss del underbyggda slutsatser om hur verket har påverkats av det historiska och kulturella sammanhang som det har tillkommit i.
Eleven drar då relativt väl underbyggda slutsatser om hur verket har påverkats av det historiska och kulturella sammanhang som det har tillkommit i.
Eleven drar då väl underbyggda slutsatser om hur verket har påverkats av det historiska och kulturella sammanhang som det har tillkommit i.
Beskriva och förklara med ämnesrelaterat språk
Sammanställningarna innehåller enkla beskrivningar och förklaringar, enkelt ämnesrelaterat språk samt i huvudsak fungerande struktur, citat och källhänvisningar.
Sammanställningarna innehåller utvecklade beskrivningar och förklaringar, utvecklat ämnesrelaterat språk samt relativt väl fungerande struktur, citat och källhänvisningar.
Sammanställningarna innehåller välutvecklade och nyanserade beskrivningar och förklaringar, välutvecklat ämnes-relaterat språk samt väl fungerande struktur, citat och källhänvisningar.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: