👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

”Hälsa, eller heja”

Skapad 2020-02-14 15:52 i Hallsta förskola Norrtälje
Visionen är att utgå från rörelse, fin och grovmotorik. I ämnet får vi också in hälsa som ligger i grunden för rörelse. Vi följer barnens intresse inom rörelse.
Förskola
Snickeboa vill jobba med HÄLSA för att ge barnen kunskap om kroppens olika förmågor och kunna hitta verktyg för att må bra i vardagen.

Innehåll

Bakgrund

Våra barn gillar att springa, hoppa, dansa och rulla. 

Mycket forskning visar på att barn idag rör sig mycket mindre än vad de behöver göra för att utvecklas och må bra, därför tycker vi att det är en jätte viktigt fråga att belysa och ha i fokus.  Vi frågade även barnen om vad som får dom att må bra? Och utifrån det väver in olika aktiviteter utifrån deras funderingar om Hälsa och välbefinnande.

 

Kosten hos barn är en viktig del för att barnen ska få energi och må bra. 

 

 

Metod

Vi kommer att jobba med rörelse, grov och finmotorik, kost, stress friluftsliv och vila.Där rörelsen och hälsa ligger mest i fokus. Vi kommer att arbeta mycket med fysiska aktiviteter såsom musik och rörelser tillsammans.  Vi går regelbundet ut till vår närmiljö som finns tillgänglig. Vi utgår mycket ifrån barnens intressen i planeringen av aktiviteterna.

  

Dokumentation

Vi arbetar aktivt och på ett medvetet sätt kring Hälsa i januari och februari, allt vi gör behandlar detta ämne. Vi reflekterar tillsammans med barnen om vad som får dom att må bra och dokumenterar detta i unikum.

Utvärdering

Arbetet kommer utvärderas och dokumenteras Efter februari. Vad lärde vi oss?

Kopplingar till läroplanen

  • motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för hur viktigt det är att ta hand om sin hälsa och sitt välbefinnande,
    Lpfö 18