Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Innebandy

Skapad 2020-02-24 10:42 i Elinebergsskolan Helsingborg
Grundskola F Idrott och hälsa

Innehåll

Undervisningen i ämnet idrott och hälsa ska syfta till att eleverna utvecklar allsidiga rörelseförmågor och intresse för att vara fysiskt aktiva och vistas i naturen. Genom undervisningen ska eleverna få möta många olika slags aktiviteter. Eleverna ska också ges möjlighet att utveckla kunskaper om vad som påverkar den fysiska förmågan och hur man kan påverka sin hälsa genom hela livet. 

 

Eleverna ska genom undervisningen också utveckla kunskaper om begrepp som beskriver fysiska aktiviteter och ges förutsättningar att ta ställning i frågor som rör idrott, hälsa och livsstil. Genom undervisningen ska eleverna ges möjlighet att utveckla sin samarbetsförmåga och respekt för andra. Undervisningen ska skapa förutsättningar för alla elever att under hela sin skoltid kontinuerligt delta i skolans fysiska aktiviteter och bidra till att eleverna utvecklar en god kroppsuppfattning och tilltro till sin egen fysiska förmåga.

Centralt innehåll

 

Rörelse

 

  • Komplexa rörelser i lekar, spel och idrotter, inomhus och utomhus.
  • Styrketräning, konditionsträning, rörlighetsträning och mental träning. Hur dessa aktiviteter påverkar rörelseförmågan och hälsan.

 

Bedömningsform

 

Bedömningen kommer ske under vecka 9 och 10. Ni ska genomföra en teknikbana som innehåller momenten som är listade nedan. 

 

Detta ska du kunna

  • Förstå och kunna förklara regler och begrepp inom innebandy
  • Hålla och hantera klubban
  • Kunna transportera och hantera bollen
  • Kunna passa och ta emot passningar
  • Kunna genomföra olika typer av skott
  • Kunna delta och förstå spelets idé

Matriser

Idh
Innebandy

Kunskaper
E
C
A
Delta och anpassa rörelser
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten och sammanhanget.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser relativt väl till aktiviteten och sammanhanget.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser väl till aktiviteten och sammanhanget.
Teknik och samarbete
Kan utföra enskilda moment t ex passningar, dribbla samt skjuta i teknikbanan.
Uppnår allt för E och kan även skjuta, dribbla, passa och ta emot passningar med bollen i spelsituationer med goda anpassningar under hela teknikbanan.
Uppnår allt för E och C. Anpassar sina rörelser mycket väl i sammanhanget och genomför teknikbanan med stor säkerhet och fart.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: