👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Livets utveckling

Skapad 2020-02-24 15:23 i Väskolan Kristianstad
Grundskola 6 Biologi
Välkommen till ett spännande kapitel! Varför har just du fått händer? Vad använder vi fingrarna till? Varför har isbjörnen små öron när kroppen är så stor? Vad är ett toffeldjur?

Innehåll

Varje torsdag kommer du får en föreläsning i skolan, vi kommer göra olika praktiska undersökningar och arbeta digitalt med Bingel vissa tillfällen.

På måndagarna kommer du att få svara på frågorna som du ser här nedan. För att kunna svara på dessa behöver du ha läst de sidorna i boken som vi gick igenom på torsdagen. Lästid kommer du få i skolan på fredags eftermiddagarna. Är du ledig eller sjuk så ansvarar du själv för att se till så att du följer arbetsplanen. Frågorna här nedan ger dig möjlighet att visa dina kunskaper på ett enkelt, utvecklat eller välutvecklat sätt. Frågorna besvarar du i skolan under lektionstid. Glöm inte att du även kan visa dina kunskaper muntligt på lektioner.

 

Matriser

Bi
Livets utveckling

Jag...

----->
----->
----->
berättar om livets utveckling och organismers anpassningar till olika livsmiljöer
genom att ge exempel på detta från boken
genom att ge exempel på detta från boken och kan koppla ihop hur utveckling har skett genom det naturliga urvalet
genom att ge exempel på detta från boken och kan koppla ihop hur utveckling har skett genom det naturliga urvalet. Mina svar är välutvecklade muntligt och eller skriftligt.