Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Matspjälkning, hjärta och blodomlopp

Skapad 2020-03-04 15:10 i Österänggymnasiet Kristianstad
Grundskola 4 – 6 Biologi
Matspjälkning, hjärta och blodomlopp

Innehåll

Den första delen av terminen har vi jobbat med matspjälkning, hjärta och blodomlopp. Du har fått lära dig begrepp som hör till ämnet och att förklara organens funktion. 

Matriser

Bi
Matspjälkning, hjärta och blodomlopp.

Biologi

Har arbetat med
E
C
A
Biologiska begrepp om människokroppen.
Eleven har grundläggande kunskaper om biologiska sammanhang och visar det genom att ge exempel på och beskriva dessa med viss användning av biologins begrepp.
Eleven har goda kunskaper om biologiska sammanhang och visar det genom att förklara och visa på enkla samband inom dessa med relativt god användning av biologins begrepp.
Eleven har mycket goda kunskaper om biologiska sammanhang och visar det genom att förklara och visa på enkla samband inom dessa och något gemensamt drag med god användning av biologins begrepp.
Samband i människokroppen.
I enkla och till viss del underbyggda resonemang om hälsa, sjukdom och pubertet kan eleven relatera till några samband i människokroppen.
I utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om hälsa, sjukdom och pubertet kan eleven relatera till några samband i människokroppen.
I välutvecklade och väl underbyggda resonemang om hälsa, sjukdom och pubertet kan eleven relatera till några samband i människokroppen.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: