Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Tema Bu och Bä (fortsättning)

Skapad 2020-03-31 08:31 i Fridhem förskola Kungälv
Förskola
Äventyren tillsammans med Bu och Bä bjuder på många möjligheter till ett temainriktat arbetssätt som vi i Polstjärnegruppen tar till vara på.

Innehåll

Bakgrund

Höstterminen 2019 förändrades barngruppen mycket och vi kände ett behov av att jobba ihop den och skapa en vi-känsla. Vi började läsa Bu och Bä får besök och upptäckte ett intresse hos barnen för figurerna och deras äventyr. Utifrån detta bestämde vi oss för att arbeta med tema Bu och Bä.

 

Syfte och mål

Syftet med temat är att nå målen i Lpfö 18 på ett lustfyllt sätt. Genom Bu och Bäs äventyr kan barnen lära språk, matematik, naturvetenskap och teknik. Vi kommer också lyfta normer och värden, jämställdhet, barns delaktighet och inflytande, kommunikation och skapande samt leken. Vi kommer att använda oss av texten och illustrationerna i böckerna, men även utgå från barnens intressen och behov.

 

Så här vill vi arbeta för att nå målen

 

Bu och Bä i Blåsväder

I denna berättelse lägger vi störst fokus på olika matematiska aspekter, men även fysikaliska fenomen, skriftspråk och estetiska uttrycksformer. Vi introducerade boken genom att låta barnen tolka bilderna med hjälp av digitala verktyg  och gissa handlingen. Vi arbetar vidare med boken genom olika samtal utifrån handlingen och genom praktiska moment.

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: