Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Läsa och skriva om en bok

Skapad 2020-04-07 09:31 i Maserskolan Borlänge
Grundsärskola 7 Svenska
Drömmar som krossas

Innehåll

Vi kommer under de kommande 5 veckorna läsa boken "drömmar som krossas" och skriva en läsjournal. Vi kommer även att jobba lite med ordkunskap under den här perioden, då det kan vara skönt att varva läsningen med något annat ibland.

 

Uppgifter

  • Läsjournal

  • ordkunskap

Matriser

Sv
Svenska matris

Grundläggande kunskaper
Goda kunskaper
Mycket goda kunskaper
Förmåga:
att läsa, förstå och reflektera över olika texter
Eleven kan med stöd av bilder läsa texter från olika genrer. Genom att svara på frågor, ställa egna frågor och återge delar av innehållet visar eleven sin förståelse för texterna.
Eleven kan med visst flyt läsa texter från olika genrer. Genom att svara på frågor, återge delar av innehållet och sammanfatta innehållet på ett delvis relevant sätt visar eleven sin förståelse för texterna.
Eleven kan med flyt läsa texter från olika genrer. Genom att svara på frågor, återge delar av innehållet och sammanfatta innehållet på ett relevant sätt visar eleven sin förståelse för texterna.
Förmåga:
att bearbeta innehållet i litteratur, bilder, film, teater, drama och andra medier
Eleven kan också bidra till resonemang om budskap och handling i olika typer av berättade texter och filmer från olika tider och kulturer.
Eleven kan också föra enkla resonemang om budskap och handling i olika typer av berättade texter och filmer från olika tider och kulturer.
Eleven kan också föra välutvecklade resonemang om budskap och handling i olika typer av berättade texter och filmer från olika tider och kulturer.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: