Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

svenska vecka 17-20/21

Skapad 2020-04-15 11:44 i Trollbodaskolan Stockholm Grundskolor
Grundskola 7 – 0 Svenska
Eleverna jobbar parallellt med två olika uppgifter. Dels läser de en bok :Habib ELLER I taket lyser stjärnorna. Till respektive bok finns arbetsuppgifter som ska lämnas in. Samtidigt som vi läser jobbar vi med Nordiska språk; norska, danska och Isländska.

Innehåll

 Eleverna jobbar parallellt med två olika uppgifter. Dels läser de en bok :Habib ELLER I taket lyser stjärnorna. Till respektive bok finns arbetsuppgifter som ska lämnas in eftersom. Till Habib finns det 4 olika delar med uppgifter som ska lämnas in. När man är färdig med den första och lämnar in får man den andra osv. Till I taket lyser stjärnorna finns det frågor som är indelade i tre delar.  Svaren till varje del skriver du i skrivhäftet, ca 1 sida per del. Man jobbar enskilt, alltså inga speciella sidor att läsa, ingen gemensam  läsläxa.

 

Nordiska språk är ett faktahäfte där eleverna besvarar frågor  och läser samt översätter vissa texter på norska och danska till svenska. Svaren skrivs i skrivhäftet eller på lösblad som lämnas in till mig.

Du som av någon anledning är hemma pga Corona och följer eller ev kommer att följa med i undervisningen på distans, skriver svaren på datorn i ett Word dokument och delar med mig. Du behöver alltså en bok+uppgifterna till den samt faktahäfte om Nordiska språk och frågor på det.

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: