👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Jordens inre krafter

Skapad 2020-04-19 13:32 i Stordammens skola Uppsala
Grundskola F Geografi
Jordens inre krafter

Innehåll

Ni jobbar i ca två veckor med jordens inre krafter. Ni jobbar med ett tilldelat arbetsområde i Clio som heter just "Jordens inre krafter". Gör de uppgifter som finns (förutom utvärderingarna) Sista uppgiften- "Sova säkert" är överkurs.

När det står att ni ska jobba i par eller grupp. kan ni välja att jobba själv eller i par eller i grupp om tre (med någon/några som hunnit ungefär lika långt)

Kopplingar till läroplanen

 • Kunskapskrav
 • Eleven har grundläggande kunskaper om natur- och kulturlandskap och visar det genom att föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om processer som formar och förändrar jordytan, samt vilka konsekvenser det kan få för människor och natur.
  Ge  E 6
 • Eleven kan även använda geografiska begrepp på ett i huvudsak fungerande sätt.
  Ge  E 6
 • Eleven har goda kunskaper om natur- och kulturlandskap och visar det genom att föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om processer som formar och förändrar jordytan, samt vilka konsekvenser det kan få för människor och natur.
  Ge  C 6
 • Eleven kan även använda geografiska begrepp på ett relativt välfungerande sätt.
  Ge  C 6
 • Eleven har mycket goda kunskaper om natur- och kulturlandskap och visar det genom att föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om processer som formar och förändrar jordytan, samt vilka konsekvenser det kan få för människor och natur.
  Ge  A 6
 • Eleven kan även använda geografiska begrepp på ett välfungerande sätt.
  Ge  A 6