Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Utvärdering av inrymningsplan

Skapad 2020-04-20 08:44 i Trädgårdens förskola Helsingborg
Förskola
Vår utvärdering av inrymningsövning som vi hade 200417

Innehåll

Inrymning 200417

Positivt - vi kände att barnen var trygga i situationen med pedagogerna, alla följde med in. Barnen kan ha tagit det som en lek, och då kan man ta till sig att försöka göra det som en "lek" för barnen om det händer på riktigt. Barnen uppfattade det som en positiv händelse, pedagogerna var lugna. En pedagog kom ihåg att låsa ytterdörren. Första hjälpen finns.
Negativt - Lås saknas på dörr från kapprum in på avdelningen och in till skötrummet. Skötrummet måste röjas så att alla barnen kan få relativt bra plats. Potta är bra att ha.

Andra tankar - En från varje avdelning ringer 112, man kommer överens tillsammans om vem som gör det, gärna från sin egen telefon så att förskolans telefon är öppen för inkommande samtal. Bra om det finns muggar, böcker, såpbubblor och lite annat som kan distrahera barnen. Den första pedagogen som kommer in i skötrummet är den som tar hand om barnen, den andra pedagogen hjälper till och den tredje pedagogen ser till så att allt är låst. Bra om ledningens telefonnummer finns därinne om inte förskolans mobil fungerar. Man kan påminna varandra på de andra avdelningarna genom SMS. Lite extrakläder.

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: