Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Högläsning

Skapad 2020-04-20 09:05 i Trädgårdens förskola Helsingborg
Förskola
Reflektion av högläsning

Innehåll

Vi använder oss av böcker, flanosagor, sagor med rekvisita, Polyglutt på iPad.

Barnen visar sin uppskattning av högläsningen vi ger genom att de kommer och ber om att bli lästa för, barnen återberättar sagan för oss eller för varandra. Vi ser återberättandet i leken, fantasin utvecklas genom att de återberättar med sin egen fantasi. Ha en lista på vilka som har lyssnat på vilka sagor.

Från början av mars så har det inte varit så mycket barn på förskolan på grund av corona, men innan dess så har vi läst de tre små grisarna för barnen, några barn åt gången och då har det varit saga med rekvisita. Vi har låtit barnen, som har velat, återberätta sagan med rekvisitan. Vi har mest använt oss av spontan läsning, även efter lunch.

Det finns ju barn som inte är intresserade av att bli lästa för, så man får försöka få dem inspirerande. Vi ska se över vilka böcker vi erbjuder, gå till biblioteket med barnen. Om det finns andra lekande barn som inte vill vara med på högläsning så går vi in i ett annat rum, annars sitter vi i det stora rummet. Vi ser att alla barnen har fått ta del av högläsning genom att planera läsningen.

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: