Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Webbägg

Skapad 2020-04-23 14:24 i Kulladals förskola Kristianstad
Förskola
Vi vill ge barnen möjligheten att utforska sin omvärld på ett nytt och spännande sätt med en kamera med över 40 gångers förstoring.

Innehåll

Vi presenterar ett material som möjliggör ett nytt sätt att upptäcka. Genom att barnen får se saker i sin omgivning genom webbägget, inzoomat upp till 43x, ges de möjlighet att förstå sin omvärld på ett nytt sätt. Till exempel kan vi upptäcka insekter på nära håll ute på förskolans gård, men vi kan också ta med webbägget ut i naturen eller på promenader. Vi kan ta bilder med webbägget som vi sedan kan reflektera kring tillsammans i efterhand.

Kopplingar till läroplanen

 • förmåga att använda och förstå begrepp, se samband och upptäcka nya sätt att förstå sin omvärld,
  Lpfö 18
 • förståelse för samband i naturen och för naturens olika kretslopp samt för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra,
  Lpfö 18
 • förståelse för naturvetenskap, kunskaper om växter och djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen,
  Lpfö 18
 • får nya utmaningar som stimulerar lusten att erövra nya erfarenheter och kunskaper,
  Lpfö 18
 • skapa förutsättningar för barnen att utveckla sin förmåga att kommunicera, dokumentera och förmedla upplevelser, erfarenheter, idéer och tankar med hjälp av olika uttrycksformer, såväl med som utan digitala verktyg,
  Lpfö 18
 • skapa förutsättningar för barnen att lära känna sin närmiljö och de samhällsfunktioner som har betydelse för det dagliga livet samt att ta del av det lokala kulturlivet.
  Lpfö 18
 • får använda digitala verktyg på ett sätt som stimulerar utveckling och lärande.
  Lpfö 18
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: