Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Distansundervisning åk 6 v.18 matte och no

Skapad 2020-04-26 20:11 i Gottsta skola Norrtälje
Grundskola F – 9
Här kommer de uppgifter ni ska göra hemma under v.18 i ämnena matte och no.

Innehåll

Matte: 

Du ska under veckan räkna matte 200 min. 10 minuter per dag ska du träna multiplikation. Ett tips är att dela upp resten av tiden på fyra tillfällen på 60, 50 och 50 min under måndag, tisdag och torsdag.  

Varje dag: Träna på de tabeller du känner att du behöver 10 min per dag på din ipad. https://www.multiplikationstabellen.se/

Måndag, tisdag och torsdagArbeta med de uppgifter som du har fått av mig efter att jag rättade din diagnos. De uppgifter du ska göra står i kommentaren på uppgift ”Fördiagnos 7” som finns i förra veckans distanplanering. 

 

NO/Teknik:

Vi ska på torsdag börja med ett nytt område i no/teknik. Det heter Bygga och bo och handlar bl.a om olika sätt att bygga på, hållbara konstruktioner och olika material. 

 

Måndag: Titta på filmen ”Efter festen - en film om nedbrytning” som finns på den här länken. https://sli.se/apps/sli/prodinfo.php?db=31&article=8224

 

TorsdagLäsa sidan 18-20 i teknikboken, som finns i uppgiften ”Teknikboken sidan 18-20”.

Gör sidan 13 i arbetsboken, skriv svaren i uppgiften ”Teknikboken sidan 18-20”. 

 

 

 

Har du några frågor kring arbetsuppgifterna eller vill ha hjälp med något annat kan du skriva i chatten på Teams eller maila mig. Jag svarar så fort jag hinner. 

Uppgifter

  • Teknikboken sidan 18-20

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: