Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

VT20 - Idrott&Hälsa - Hopp och lek

Skapad 2020-04-27 19:55 i Holstagårdsskolan Helsingborg
Grundskola 9 Idrott och hälsa
Sista veckorna i klass 9 och hela grundskolan ska du får möjlighet att visa din komplexa rörelse i olika lekar och aktiviteter utomhus. Projektet heter "Hopp och lek" där fokus bygger på glädje, gemenskap och rörelse i olika former. Klass 9 ska ha "roligt" tillsammans sista lektionerna i idrott&hälsa. Häng på nu kör vi!

Innehåll

Terminen i klass 9 börjar gå mot sitt slut och tillsammans i klass 9 ska vi ha roligt tillsammans. Fokus  kommer att lika på olika lekar och aktiviteter där vi får möjlighet att vara tillsammans och se glädjen med att träna, leka och röra på sig tillsammans utomhus. Du kommer att få möjlighet att träna och öva din komplexa rörelse i olika sammanhang, aktiviteter och lekar.

Du kommer att träna din förmåga att :

  • träna och öva din komplexa rörelse i olika lekar, aktiviteter och sammanhang
  • öva nya och gamla lekar som bygger på din samarbetsförmåga och rörelseförmåga
  • träna och öva upp din uthållighet styrka och smidighet i olika lekar och aktiviteter

Du kommer att bli bedöm i:

  • hur du visar och genomför din komplexa rörelse i de olika aktiviteterna och lekarna
  • hur du anpassar din styrka, uthållighet , tempo och fokus i dina rörelser för att anpassa dig efter de olika aktiviteterna vi gör under lektionerna.

Kopplingar till läroplanen

  • Syfte
  • röra sig allsidigt i olika fysiska sammanhang,
    Idh
  • Centralt innehåll
  • Komplexa rörelser i lekar, spel och idrotter, inomhus och utomhus, samt danser och rörelser till musik.
    Idh  7-9

Matriser

Idh
VT20 Idrott&Hälsa - Hopp och lek

F
E
C
A
Rörelse
Hur du visar dina rörelseförmågor i de olika aktiviteterna/lekarna och hur du anpassar dina rörelser efter aktivitetens krav och syfte
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten och sammanhanget.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser relativt väl till aktiviteten och sammanhanget.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser väl till aktiviteten och sammanhanget.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: