Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Magiska noveller

Skapad 2020-04-28 10:41 i Gottsundaskolan Uppsala
Grundskola F Svenska som andraspråk
Inledning Under de kommande veckorna kommer vi att läsa och analysera noveller med inslag av magi. En novell är en kort berättelse med en handling och få karaktärer. Vi lägger in uppgifterna i Teams och där bedömer bedömer vi också ditt arbete efter kunskapskraven.

Innehåll

Syfte och mål

Under det här arbetet ska du få:

 

- möjlighet att utveckla din läsförståelse

- kunskaper om novellens struktur 

- utveckla din förmåga att diskutera skönlitteratur med andra.

 

Matriser

SvA
Magiska noveller

E
C
A
Läsa skönlitteratur
Eleven kan läsa skönlitteratur och sakprosatexter för barn och ungdomar med flyt genom att använda lässtrategier på ett i huvudsak fungerade sätt.
Eleven kan läsa skönlitteratur och sakprosatexter för barn och ungdomar med gott flyt genom att använda lässtrategier på ett ändamålsenligt sätt.
Eleven kan läsa skönlitteratur och sakprosatexter för barn och ungdomar med mycket gott flyt genom att använda lässtrategier på ett ändamålsenligt och effektivt sätt.
Kronologiska sammanfattningar
Genom att göra enkla, kronologiska sammanfattningar av olika texters innehåll och kommentera centrala delar med viss koppling till sammanhanget visar eleven grundläggande läsförståelse.
Genom att göra utvecklade sammanfattningar av olika texters innehåll och kommentera centrala delar med relativt god koppling till sammanhanget visar eleven god läsförståelse.
Genom att göra välutvecklade sammanfattningar av olika texters innehåll och kommentera centrala delar med god koppling till sammanhanget visar eleven mycket god läsförståelse.
Resonemang om budskap
Dessutom kan eleven utifrån egna erfarenheter tolka och föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om tydligt framträdande budskap i olika verk samt på ett enkelt sätt beskriva sin upplevelse av läsningen.
Dessutom kan eleven utifrån egna erfarenheter tolka och föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om tydligt framträdande budskap i olika verk samt på ett utvecklat sätt beskriva sin upplevelse av läsningen.
Dessutom kan eleven utifrån egna erfarenheter tolka och föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om tydligt framträdande budskap i olika verk samt på ett välutvecklat sätt beskriva sin upplevelse av läsningen.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: