Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Abrahamitiska religioner vt 2020

Skapad 2020-05-04 16:10 i Brunnsåkersskolan Halmstad
Grundskola 7 Religionskunskap

Innehåll

SYFTE

  • Att få kunskaper om världsreligionernas centrala tankegångar, urkunder, konkreta uttryck och handlingar.
  • Att kunna resonera om likheter och skillnader inom och mellan religioner och livsåskådningar.
  • Att kunna undersöka och resonera om samband mellan religion och samhälle.

GENOMFÖRANDE

Du arbetar framförallt med det digitala läromedlet Clio i din Ipad där du läser och svarar på frågor om de abrahamitiska religionerna kristendom, judendom och islam. När du är färdig med detta testar du dina kunskaper om respektive religion genom att göra det som kallas "uppföljning" i Clio. Vi avslutar området med ett digitalt prov fredag 15 maj.

BEDÖMNING

Se matris.

Matriser

Re
Abrahamitiska religioner vt 2020

Nivå 1
På väg mot...
Nivå 2
På väg mot...
Nivå 3
Beskriva/förklara och resonera
Du har grundläggande kunskaper om de abrahamitiska religionerna och visar det genom att beskriva centrala tankegångar, urkunder och konkreta religiösa uttryck och handlingar inom religionerna. Dessutom för du enkla resonemang om likheter och skillnader inom och mellan några religioner.
Du har goda kunskaper om de abrahamitiska religionerna och visar det genom att förklara och visa på samband mellan centrala tankegångar, urkunder och konkreta religiösa uttryck och handlingar inom religionerna. Dessutom för du utvecklade resonemang om likheter och skillnader inom och mellan några religioner.
Du har mycket goda kunskaper om de abrahamitiska religionerna och visar det genom att förklara och visa på samband och generella mönster mellan centrala tankegångar, urkunder och konkreta religiösa uttryck och handlingar inom religionerna. Dessutom för du välutvecklade och nyanserade resonemang om likheter och skillnader inom och mellan några religioner.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: