Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Miljödagen

Skapad 2020-05-05 08:18 i Fröhuset Montessoriförskola Dibber Sverige AB
Förskola
Idag kommer vi tillsammans med våra barn att prata om pantning, skräpsortering/ plockning och hur kan vi ta hand om miljön på ett bästa sätt.

Innehåll

 

Vi vill gärna lära våra barn hur de kan de ta hand om sin miljö och hur det påverkar deras framtid. Vi genomföra undervisningen genom att dela våra barn till tre grupper: en grupp pratar om pantning, den andra jobbar med skräpsortering och den tredje diskuterar skräp i naturen. Till det använder vi böcker, skräpsortering lådor och bilder efter samlingarna kommer våra barn tillsammans med fröknarna att samla skräp i närmiljön. Vi diskuterar om det vi har pratat om i gruppen och alla har rätt till att reflektera och ställa frågor gällande det. Undervisningen ska genomföras för hela barngruppen på Plantan.Syftet är att få förståelse om hur skräpet påverkar naturen. Efter avslutad undervisning får alla delaktiga barn ett miljödiplom.

  •  

 

Kopplingar till läroplanen

  • förmåga att utforska, beskriva med olika uttrycksformer, ställa frågor om och samtala om naturvetenskap och teknik,
    Lpfö 18
  • skapa förutsättningar för barnen att förstå hur deras egna handlingar kan påverka miljön och bidra till en hållbar utveckling, och
    Lpfö 18
  • förståelse för hur människors olika val i vardagen kan bidra till en hållbar utveckling,
    Lpfö 18
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: