Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Vecka 20 - Skola hemma 6c

Skapad 2020-05-08 16:47 i Långbrodalsskolan Stockholm Grundskolor
Grundskola 6 Svenska
Det här är till dig som är hemma och ska arbeta med skoluppgifter. Detta är saker vi gör under vecka 20. Se under fliken innehåll på respektive ämne. Glöm inte att gå in på Teams och hitta uppgifter som ligger där.

Innehåll

Uppgifter att arbeta med hemma:

Svenska: 

Vi arbetar vidare med arbetsområdet "Språkbruk, nordiska språken och minoritetsspråk". Denna vecka har vi fokus på de nordiska språken. Dessutom lyssnar vi vidare på "SMS från Soppero" på UR-play. Uppgifter ligger på TEAMS.

Vi kommer även att förbereda oss inför friluftslivsdagen i Älvsjöskogen.

 

 Matematik: 

Vi repeterar algebra och att skriva uttryck och lösa ekvationer. Arbete i Favorit matematik 6A s. 36 samt Favorit matematik 6B s. 154-161.

Engelska:

 

Vi kommer denna vecka att arbeta med några muntliga uppgifter på engelskan, bland annat med intervjuer, debatt och spännande nyheter. Hoppas det ska bli roliga uppgifter för eleverna, och en möjlighet till att påverka innehållet utifrån egna intressen. Och självklart att praktisera engelska muntligt.

 

Uppgifter kommer att finnas på Teams, och har man problem med att komma in på Teams hemifrån är det viktigt att man skickar ett mail om detta till ämnesläraren.

 

NO:

 

Vi rundar av arbetet med fortplantning och befruktning som har varit en fortsättning på arbetet kring puberteten, och kommer ha föreläsningar i alla klasser med kurator Erika på måndagen kring sex och samlevnad. Eleverna har fått ett arbetsblad att arbeta med i skolan, och uppgifter ligger också på Teams (Befruktning och fortplantning 1 & 2). Detta är inlämningsuppgifter som ska lämnas in till läraren. Om man inte kommer in på Teams hemifrån och därför inte kommer åt uppgifter är det viktigt att man skickar ett mail till ämnesläraren om detta. Detta gäller uppgifter i alla ämnen.

 

På onsdag och torsdag kommer det att bli ett avslutande kunskapstest med kryssfrågor kring det vi har arbetat med på lektionerna, vilket betyder att eleverna är väl förberedda för frågorna.

 SO:

Vi inleder vårt sista arbetsområde i SO för terminen. Uppgifter kommer att ligga på TEAMS.

 

MU:

 

Vi fortsätter och spelar ett nytt  rytmarr med slagverk , trumma-triangel-maraccas och triangel, till en ny låt; Alla Turca Musication https://www.youtube.com/watch?v=1ebeCOo6XQU     alla byter och spelar alla instrument.

Nu har de flesta redovisat 3 ackordsspel på keyboard/gitarr och nästa steg är då att i mindre grupp (om 3-5) sjunga och spela gitarr/keyboard och bas till en låt, en låt som man väljer i gruppen på lektionen utifrån förslag från Lena. I gruppen övar man sedan låten några lektioner och sedan redovisar man sin låt, bara för Lena, eller för gruppen.

För att inte glömma bort den här puls/rytm/motorik/kordinationsövningen gå gärna in här och träna på Bodypercussion https://www.youtube.com/watch?v=AiX_c3dKtTM       den kommer att bli användbar.

6B kommer också att börja öva på Showtime, sjunga sångerna och prata om rollfördelning, då de flesta i gruppen valt att vara med i Showtime.

De som inte gjort förhöret om 32 Musikbegrepp eller redovisat 3-ackordsspel gör det på denna veckas lektion.

IDH:


Slöjd:

Tx arbetar vidare på väskor. De som är klara kan börja fundera och ev. skissa på en mindre fri uppgift innehållande återbruk.

TM arbetar vidare med sina pallar. Båda grupperna skriver en reflektion kring arbetet i respektive ämne. Denna reflektion kan skrivas på dator och ska lämnas in till läraren.

Bild:

Vi fortsätter med projekt Lera och arbetar med de skriftliga presentationerna. Du hittar uppgiften i planeringen i Skolplattformen.

Hem- och konsumentkunskap:

Vi repeterar olika livsmedel och miljö genom att laga pizza. Detta görs på det kylskåpet kan erbjuda för dagen. Vi lagar helt enkelt mat på rester och funderar på hur detta påverkar familjens ekonomi och jorden ur ett miljöperspektiv.

 

Annat:

Friluftslivsdag för halva klassen fredag 15/5 och andra halvan 29/5. De som är kvar i skolan fokuserar på att färdigställa sina arbeten och reflektioner i slöjd. Vi kommer att berätta mer om detta under veckan. Ev kommer någon uppgift på TEAMS om du är borta under veckan.

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: