Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Vecka 21 - Skola hemma 6c

Skapad 2020-05-18 09:12 i Långbrodalsskolan Stockholm Grundskolor
Grundskola 6 Svenska
Det här är till dig som är hemma och ska arbeta med skoluppgifter. Detta är saker vi gör under vecka 21. Se under fliken innehåll på respektive ämne. Glöm inte att gå in på Teams och hitta uppgifter som ligger där.

Innehåll

Uppgifter att arbeta med hemma:

Svenska: 

Vi arbetar vidare med arbetsområdet "Språkbruk, nordiska språken och minoritetsspråk". Denna vecka övergår vi till de nordiska språken. Dessutom lyssnar vi vidare på "SMS från Soppero" på UR-play. Uppgifter ligger på TEAMS.

 

 Matematik: 

Vi repeterar geometri, namn och egenskaper hos geometriska former, omkrets, area, volym, vinklar, vinkelsumma och enheter. Arbete i Favorit matematik 6B sista kapitlet, sidorna m geometri samt vid behov Favorit matematik 6A kapitlet m geometri.

Engelska: 

Planschen om engelska i världen ska göras färdigt (grupparbete). 

Uppgiften finns på Teams, och har man problem med att komma in på Teams hemifrån är det viktigt att man skickar ett mail om detta till ämnesläraren. 

 

NO: 

Vi har rundat av arbetet med fortplantning och befruktning och haft föreläsningar i alla klasser med kurator Erika kring sex och samlevnad. I onsdags och torsdags hade vi avslutande kunskapstest med kryssfrågor kring det vi har arbetat med på lektionerna, Resultatet har skickats till eleverna.  

 

Vi beger oss nu ut i rymden med arbete kring jorden och universum, och uppgift om detta kommer att ligga på Teams. Om man inte kommer in på Teams hemifrån och därför inte kommer åt uppgifter är det viktigt att man skickar ett mail till ämnesläraren om detta. Detta gäller uppgifter i alla ämnen. 

 

 SO:

”Vi fortsätter arbetet med Sveriges nationella minoriteter. Uppgiften ligger på teams och där finns även länkar till bra sidor att söka fakta på. Du kan även använda dig av:

www.so-rummet.se 

www.ne.se

www.samer.se

www.studi.se

Om du tycker att den är svår att arbeta med själv hemma kan du starta med att se filmer med tillhörande quiz studi.se . Om du söker på Sveriges nationella minoritetsspråk så hittar du filmerna som ger dig enbakgrundshistoria om både minoritetsgruppen och språket. ”

MU:

Ingen musik denna vecka p.g.a. lov.

 

IDH:


Slöjd:

Ingen slöjd denna vecka p.g.a. lov.

 

Bild:

Ingen bild denna vecka p.g.a. lov.

Hem- och konsumentkunskap:

Ingen hem- och konsumentkunskap denna vecka då det är lov torsdag och fredag.

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: