👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Genre, musik åk 4

Skapad 2020-05-28 11:00 i Klämmestorpsskolan Mjölby
Grundskola 4 – 6 Musik
Dags för ett grupparbete som handlar om att leta fram fakta om en musikstil, skapa en google presentation om det och sen presentera det för oss övriga i klassen.

Innehåll

Målet med undervisningen

Målet är att du tillsammans med en eller ett par andra elever ska skapa en presentation om en genre/musikstil och kunna presentera den för oss övriga i klassen. Presentationen ska innehålla fakta om genre, om det finns några speciella kännetecken (hur vet man att ex rock är rock), vilka kända artister genre har och egna reflektioner om genre från gruppen. Presentationen ska också innehålla länkar till ett par youtubeklipp som visar typisk musik för genre.

 

Så här ska vi arbeta

Vi ska jobba med detta under 5 lektioner.
Lektion 1 är en introduktionslektion. Vi pratar lite om vilka olika genre som finns, därefter delar vi vuxna in er i grupper och tilldelar er en genre. Vi delar ut en tom mind-map, på vilken ni ska skriva ner den fakta ni hittar. Det är viktigt att använda egna ord. Faktan hittar vi på wikipedia och ne.
Lektion 2 startar vi med att gå igenom hur en google-presentation skapas. Därefter fortsätter ni att leta fakta.
Lektion 3 och 4 jobbar vi med att skapa google-presentationen.
Lektion 5 är det dags för redovisning.

 

Det här ska bedömas

Vi bedömer din förmåga att förstå en genre karaktärsdrag och att det kan skilja sig från övriga genre.

 

 

Uppgifter

  • Google presentation

Kopplingar till läroplanen

  • Kunskapskrav
  • Dessutom kan eleven med viss säkerhet urskilja och ge exempel på musikaliska karaktärsdrag från olika genrer och kulturer.
    Mu  E 6