Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Uppstartsplanering HT20

Skapad 2020-06-05 12:18 i Skogslinden Haninge
Förskola
Förskolan Skogslinden Arbetslag för yngrebarn: avdelningarna Trollet, Sländan och Flugan. Detta är en beskrivning av vårt valda upplägg under uppstartsperioden HT2020.

Innehåll

Kort beskrivning av vårt valda upplägg under uppstartsperioden HT2020

Sländan och Flugan har inte inskolning och arbetar med återanknytning till varandra och förskolans rutiner. Arbetar med omvärldsorientering (utflykter) och påbörjar uppstartsarbetet med observationer av barnens intresseområden.

 

Trollet har en helt ny inskolningsgrupp arbetar med anknytning och introduktion av förskolans rutiner och verksamhet.
Erbjuder aktiviteter som skapande, samling och vattenlek. De första dagarnas inskolning sker utomhus på vår ”lilla” gård tillsammans med vårdnadshavare innan barnen successivt integreras med barnen i övriga arbetslaget.

 

Alla grupper ska läsa mycket för barnen för att fånga upp intresseområden och barnens egna frågeställningar. Särskilt fokus läggs på boken "Godnatt alla djur" av Lena Arro/ Catarina Kruusvall. 

 

 

Vår valda uppstartsfrågeställning :
Vad intresserar barnen, vad har de för frågeställningar och vad tycker de är spännande och dras till?


Vad finns det för gemensamma intressen utifrån sagor i de olika åldersgrupperna som vi kan använda som utgångspunkt i läsårets projekt?

 

Syfte:

Att under inskolningsperioden lära känna barnen och få syn på deras intressen och att utifrån det hitta gemensamma frågeställningar till introduktionen av vårt gemensamma projektfokus  ”fantasi och realitet”

 

 

Mål:

Att i ett lugnt tempo ge de nya barnen möjlighet att lära känna varandra, samspela och samarbeta i gruppen genom att vara närvarande pedagoger, successivt introducera förskolans rutiner, verksamhet och lokaler för barnen.

 

Ge barnen möjlighet till att upptäcka nya material och tekniker samt fördjupa sig i redan kända arbetsmaterial och metoder.

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: