Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

FPP - Idrott och hälsa - Skadehantering år 7

Skapad 2020-06-15 11:42 i Folkungaskolan Linköping
Grundskola 7 – 9 Idrott och hälsa
Under detta arbetsområde kommer vi arbeta med att förebygga skador och förutse risker i olika typer av undervisningssituationer.

Innehåll

 

Vad ska du lära dig?

Under detta arbetsområde kommer vi arbeta med att förebygga skador och förutse risker i olika typer av undervisningssituationer

Varför ska du lära dig det?

Innehållet i detta område är viktigt därför att du kommer möta olika typer av aktiviteter i undervisningen. Det är då viktigt att känna till och kunna anpassa hur du ska/kan utföra övningar på ett säkert sätt tillsammans med andra och på egen hand, exempelvis när du styrketränar med den egna kroppsvikten eller spelar basket.

Hur ska du lära dig det?

Vi kommer arbeta praktiskt i olika typer av aktiviteter och ha teoretiska genomgångar kring hur man kan förebygga skador och förutse risker i undervisningen.

Vilket material kommer du använda?

Vi kommer arbeta både praktiskt och teoretiskt. Genomgångarna kommer läggas upp på classroom. 

Hur ska området bedömas?

Skriftlig uppgift kopplat till skador och risker i undervisningen. 

Hur ska återkoppling ges?

Muntligt under och efter avslutat arbetsområde via matris i uppgiften. 

Kopplingar till läroplanen

 • Syfte
 • förebygga risker vid fysisk aktivitet samt hantera nödsituationer på land och i vatten.
  Idh
 • Centralt innehåll
 • Arbetsställningar och belastning till exempel vid fysiska aktiviteter och förebyggande av skador, genom till exempel allsidig träning.
  Idh  7-9
 • Kunskapskrav
 • Eleven kan på ett i huvudsak fungerande sätt förebygga skador genom att förutse och ge enkla beskrivningar av risker som är förknippade med olika fysiska aktiviteter.
  Idh  E 9
 • Eleven kan på ett relativt väl fungerande sätt förebygga skador genom att förutse och ge utvecklade beskrivningar av risker som är förknippade med olika fysiska aktiviteter.
  Idh  C 9
 • Eleven kan på ett väl fungerande sätt förebygga skador genom att förutse och ge välutvecklade beskrivningar av risker som är förknippade med olika fysiska aktiviteter.
  Idh  A 9
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: