Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Komplexa rörelser - Bollspel - Vollyboll

Skapad 2020-06-16 12:37 i Gärdesskolan Stockholm Grundskolor
Grundskola F – 9

Innehåll

Komplexa rörelser - Vollyboll

Bollspel, i detta fall vollyboll, är en stor källa till glädje, och fysisk aktivitet. Vollyboll är en komplex idrott som ställer krav på bollkontroll, rörelse, samarbete och kommunikation. Det är ett svårare bollspel, därför jobbar vi mycket med en enklare form som kallas ”Kids volly”. Mkt handlar om att behärska grundslagen bager och fingerslag – allt för att spelet sen ska kunna bli bra. Vi skolanpassar och strävar efter att få till ett bra spel, inte nödvändigt att vinna, kanske tvärtom - att få till ett bra spel tillsammans med laget på andra sidan.

 

Vad:

Under arbetsområdet ska du få möjlighet att utveckla din förmåga att:

  • Röra dig allsidigt i olika fysiska sammanhang
  • Utveckla samarbetsförmåga och respekt för andra
  • Utveckla god kroppsuppfattning och tilltro till din egna fysiska förmåga

 

 

Hur:

·         Genom vollyboll tränar vi komplexa rörelser. Vi strävar mot att få till ett bra spel genom att nöta grunderna, grundslag, rörelse, förståelse för spelet.  

 

När:

Hösttermin år 8. Minst 4 lektioner i ett block. Momentet återkommer i år 9.

 

 

Material:

·         Beskrivning av uppgiften med konkretiserade kunskapskrav finns separat

·         Bollar, spelplan, nät.

 

 

 

Bedömning

Vi lär oss, tränar – och sen visar upp. Sista lektionen ligger fokus enbart på spel. Då ska du visa att du lärt dig, och behärskar, grundslagen, spelet och spelets idé.

Kunskapskrav för E

Kunskapskrav för C

Kunskapskrav för A

Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten och sammanhanget.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser relativt väl till aktiviteten och sammanhanget.

Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser väl till aktiviteten och sammanhanget. 

 

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: