Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Projektplanering4b_Projektberättelse_Havet1

Skapad 2020-06-24 14:26 i 181331 Förskolan Bullerbyn Stockholm Farsta
Förskola
En utvärdering av vårens projekt med kommentarer från barn och pedagoger.

Innehåll

Syfte med projektberättelse

Projektberättelsen görs för att vi tillsammans - pedagoger och barn - knyter ihop och visar de processer som barnen har varit en del av under året. 

Projektberättelse:

För att göra en gemensam utvärdering av vårt projekt samlade vi barnen i mindre grupper framför projektorduken och tittade tillsammans på bilder från terminens aktiviteter. Dessa bilder har publicerats i tidigare lärloggar. Vi har utgått från två grundfrågor och sedan pratat vidare kring dessa:

- Vad har vi jobbat med?

Barnen berättar:

Hus. Rita hus.

Karta.

Tre små grisarna.

Green screen.

 

- Vad har ni lärt er?

Barnen berättar:

Green screen - visste inte hur man gjorde innan.

Spela teater.

Hur man bygger riktiga hus - cement och tegel. Det måste vara stabilt, inte för tungt och inte för höga. Man måste bygga alla väggar samtidigt. 

Bygga modeller. 

 

Ett begrepp som barnen tydligt utvecklat förståelse för och tillägnat sig är symmetri. Barnen ser skillnad på symmetriska och asymmetriska byggen och upptäcker numera asymmetri i sina tidigare byggen som vi fotat av. "Kroppen är symmetrisk" kommenterade ett barn när vi blickade tillbaka.

Sammanfattningsvis kan det sägas att när barnen tillfrågades vad de tyckte om projektets olika delar svarade de att det varit roligt. Mest uppskattat tycks arbetet med green screen vara. Ett annat kärt minne som barnen pratat om är dramaleken då vi iscensatte Tre små grisarna. Vi pedagoger såg barnen våga gå in i och spela olika roller.

Det har varit en lärorik vår.

 

 

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: