Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Sommarprat

Skapad 2020-08-12 10:48 i Vårbyskolan Huddinge
Grundskola 7 – 9 Svenska Svenska som andraspråk
Hur kan man förstå en värld om man inte möter andra människor? Hur kan man förstå en värld om man inte kan sätta sig in hur andra människor tänker? Hur kan man förstå en värld om man inte inser att alla är olika? Hur kan man förstå en värld …

Innehåll

Under kommande veckor kommer vi jobba med att våra egna och andras tankar, åsikter och känslor. Vi kommer att läsa, diskutera och skriv "Hur kan man förstå en värld..." genom att lyssna på olika sommarpratare. En känd svensk skådespelare sa “När man läser en berättelse så öppnar sig en hel värld, ett universum. Man får en glimt av hur det är att leva ett annat liv, i en värld som är helt lik vår egen eller helt olik." och det är precis det vi ska göra.

 

Vi kommer jobba med följande...

Matriser

Sv SvA
Sommarprat

Sommarprat

E
C
A
Källor
Du väljer ut och sammanställer information från ett sommarprat och för enkla och till viss del underbyggda resonemang om informationens och källornas trovärdighet och relevans.
Du väljer ut och sammanställer information från minst två sommarprat och för utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om informationens och källornas trovärdighet och relevans.
Du väljer ut och sammanställer information från minst tre sommarprat och för välutvecklade och väl underbyggda resonemang om informationens och källornas trovärdighet och relevans.
Sammanställningen kännetecknas av enkla beskrivningar och förklaringar, enkelt och fungerande kunskapsrelaterat språk samt i huvudsak fungerande struktur, citat och källhänvisningar.
Sammanställningen kännetecknas av utvecklade beskrivningar och förklaringar, utvecklat och fungerande kunskapsrelaterat språk samt relativt väl fungerande struktur, citat och källhänvisningar.
Sammanställningen kännetecknas av välutvecklade och nyanserade beskrivningar och förklaringar, välutvecklat och fungerande kunskapsrelaterat språk samt väl fungerande struktur, citat och källhänvisningar.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: