Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Eng åk.4 ht-20 It's my life

Skapad 2020-08-14 09:55 i Malmslättsskolan Kärna Linköping
Grundskola 4 Engelska
I det här temat kommer vi att fokusera på den muntliga förmågan. Du ska få lära dig hur du presenterar dig och andra, hur du berättar om din familj och t.ex. hur du berättar om dina intressen.

Innehåll

Vad ska du lära dig?

Du ska lära dig att presentera dig och berätta om dig själv men även om andra. Du kommer också att få träna på att ha korta samtal med andra på engelska. Du kommer även att träna på t.ex. pronomen, frågeord och olika fraser.

Hur kommer du att få arbeta?

Du kommer att få läsa olika typer av texter och träna på dialoger. Du kommer att få öva på att ställa frågor och hur man kan svara. Det kommer du att få göra både parvis och i grupper. Du kommer att arbeta delvis utifrån boken Join the Quest men även med andra material så som spel, quizlet och olika arbetsblad. 

Hur och på vad kommer du att bli bedömd?

Under temats gång så kommer du få visa hur du kan samtala med andra genom att t.ex. ställa frågor och svara i olika uppgifter.  

I slutet av temat ska du hålla i en presentation om en klasskompis. Du kommer att få intervjua hen och sedan presentera kompisen för andra. Hur väl du kommunicerar på engelska under presentationen och i olika samtal kommer att bedömas enligt matrisen nedan. 

Kopplingar till läroplanen

  • Syfte
  • formulera sig och kommunicera i tal och skrift,
    En

Matriser

En
Bedömningsmatris engelska

Inte tillräckliga kunskaper
Grundläggande kunskaper
Goda kunskaper
När du pratar engelska...
  • En  E 6
  • En  E 6
Innehåll … är du osäker och har svårt att hitta ord eller meningar för att uttrycka dig. Uttal ... har du svårt att göra dig förstådd p.g.a. hur du uttalar vissa engelska ord. Flyt/ledighet ... behöver du träna mer på de fasta fraserna som vi gått igenom för att du ska kunna formulera enkla meningar.
Innehåll ...kan du uttrycka dig själv med enkla ord och korta meningar. T.ex. I like... I live in.. Uttal ... kan du uttala orden så pass väl och gör dig förstådd. Flyt/ledighet ... kan du formulera dig med fasta fraser som vi har tränat på och även med egna meningar.
Innehåll ...kan du uttrycka dig själv med större ordförråd och lite längre meningar. Uttal ... kan du uttala orden väl och gör dig förstådd. Flyt/ledighet ... har du ett bra flyt och pratar mer fritt kring aktuellt ämne.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: