Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Spanska 7, v. 34-42, KAO

Skapad 2020-08-14 11:20 i Spånga grundskola Stockholm Grundskolor
Grundskola 7 Moderna språk - språkval
Gemensamt inom EU är målet: "att alla medborgare förutom sitt modersmål, även ska kunna kommunicera på ytterligare två språk."

Innehåll

VAD gör vi:

Vi repeterar ord från förra läsåret t.ex. hur man hälsar, presentera sig, räkna och djurnamn. 

I grammatiken repeterar vi användningen av "un/una" och böjningen av det oregelbundna verbet "tener". Följ länkarna till Youtube ifall du vill repetera grammatiken.

 

Kapitel: 1-4

Vecka: 34-42

 

Prov: fredag vecka 42, 16 oktober, 2020

 

VARFÖR gör vi det:

Skolverket skriver i Lgr11: 

"Undervisningen i ämnet moderna språk ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper i målspråket och kunskaper om områden och sammanhang där språket används samt tilltro till sin förmåga att använda språket i olika situationer och för skilda syften."

 

Forskningen säger att svenskar generellt är mycket bra på engelska, men det finns en grundläggande attityd att det räcker med engelska, och det märks tydligt i skolan.

Vi lärare vill påminna om att flerspråkighet är en styrka. I läroplan för grundskolan står det att "språk, lärande och identitetsutveckling är nära förknippade".Förutom att språkkunskaper gör det möjligt för mig att kommunicera med fler personer och i olika sammanhang, så utvecklas även man själv som individ. T.ex. hittar jag olika sidor av mig själv eftersom man uttrycker sig olika på olika språk, kroppen aktiveras så att hjärnan växer genom att antalet neutroner växer (The Guardian).

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: