Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Träningsdagbok

Skapad 2020-08-14 13:14 i Högåsskolan Knivsta
Träningsdagbok med syfte att förstå sammanhanget mellan kost, sömn, och träning.
Grundskola 6 Idrott och hälsa
En träningsdagbok som ska ge dig en ny förståelse för sambandet mellan kost, sömn, och träning. Allt du gör under tiden som detta tema är igång ska noteras i en dagbok så att du kan följa din personliga utveckling.

Innehåll

Elevens val HT20 Idrott – Träningsdagbok

Uppgift för vecka 37/38

Du har fått med dig din dagbok hem. I denna ska du föra en dagbok för minst fyra (4) dagar under veckan som kommer.

 

Det jag vill kunna läsa är följande:

Dina måltider

-          Viktigt att du är ärliga med dig själv. Vad har du ätit, hur mycket av det, var det nyttigt, gav det ”energi”, ”vad hade du kunnat äta som alternativ”, om du har ätit mellanmål under dagen, osv.

Hur mycket du sover (hur många timmar)

-          Återigen viktigt att du är ärliga med dig själva här. Sömn är otroligt viktigt för att kunna orka med dagen och för att kroppen (hjärnan) ska få en chans att vila och gå igenom de saker som har hänt under dagen. Kom också ihåg att ”när” du sover spelar en viktig roll, samt hur du förbereder dig inför att sova (eg. dator/mobil tills du ska sova eller stänger du av en stund innan; hur långt mellan i så fall).

Vilka aktiviteter du gör under dessa fyra (4) dagar, samt hur länge du gjorda dom.

-          Försök att beskriva i detalj vad du gör under aktiviteten. Vilken sport är det, är det träning eller är det match, hur har aktiviteten planerats (uppvärmning, huvudmoment, nedvärmning), gick det bra eller dåligt på träningen/matchen.

 

Lycka till!

 

Martin

Idrott och hälsa, ÅK 3-6

Kopplingar till läroplanen

  • Syfte
  • planera, praktiskt genomföra och värdera idrott och andra fysiska aktiviteter utifrån olika synsätt på hälsa, rörelse och livsstil,
    Idh
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: