👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Orientering år 4-5

Skapad 2020-08-14 14:24 i Solskiftesskolan Österåker
Vi kommer att gå igenom begrepp som att passa kartan. Gå igenom kartans färger och de vanligaste karttecknen. Träna på skolgården och i närområdet. Vi kommer att jobba i grupp, samt två och två.
Grundskola 4 – 5 Idrott och hälsa
Vi kommer att titta på karttecken och färger på kartan . Lära oss att passa kartan. Enkla övningar på och runt skolans område. Den 5 oktober kommer vi ha en avslutande orienteringsdag i Hackstaskogen. Viktigt att klä dig efter vädret.

Innehåll

 

Uppgifter

  • Träna karttecken

  • Träna karttecken

  • Frågor om allemansrätten

  • Allemansrätten - gör frågesporten

  • Karttecken - träna

Matriser

Idh
Orientering åk 4

Genom undervisningen i ämnet idrott och hälsa ska eleverna sammanfattningsvis ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att...

  • Idh   röra sig allsidigt i olika fysiska sammanhang,
  • Idh   planera, praktiskt genomföra och värdera idrott och andra fysiska aktiviteter utifrån olika synsätt på hälsa, rörelse och livsstil,
  • Idh   genomföra och anpassa utevistelser och friluftsliv efter olika förhållanden och miljöer, och
1
2
3
Du kan prata om olika fysiska aktiviteter du varit med om. Du diskuterar på ett enkelt sätt hur det hänger ihop med med hälsa och fysisk förmåga.
Du kan prata om olika fysiska aktiviteter du varit med om. Du diskuterar på ett utvecklat sätt hur det hänger ihop med med hälsa och fysisk förmåga.
Du kan prata om olika fysiska aktiviteter du varit med om. Du diskuterar på ett välutvecklat sätt hur det hänger ihop med med hälsa och fysisk förmåga.
Du är med på olika aktiviteter utomhus och anpassar dig på ett ganska bra sätt till väder och plats och till allemansrätten.
Du är med på olika aktiviteter utomhus och anpassar dig på ett bra sätt till väder och plats och till allemansrätten.
Du är med på olika aktiviteter utomhus och anpassar dig på ett mycket bra sätt till väder och plats och till allemansrätten.
Du kan orientera ganska bra i kända miljöer med hjälp av kartor.
Du kan orientera bra i kända miljöer med hjälp av kartor.
Du kan orientera mycket bra i kända miljöer med hjälp av kartor.