Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Elbas

Skapad 2020-08-16 19:58 i Vaksalaskolan Uppsala
Vi övar att spela elbas och trummor till låten " Välkommen in. I detta moment kommer ni hinna öva både trummor och bas men behöver bara spela upp en av de två
Grundskola 7 – 8 Musik
Vi lär oss grunderna i basspel och lär oss att spela en låt.

Innehåll

 

 

Beskrivning av arbetsområdet:

Vi lär oss grunderna i basspel, hur en bas fungerar samt övar in en låt på bas. Vi spelar tillsammans i klassrummet och övar på så sätt också vårt sampel, alltså hur väl vi kan spela tillsammans. 

Bedömning av arbetsområdet:

Jag kommer att bedöma:

hur väl du kan spela basslingan med tajming

hur väl du kan skifta mellan de olika kompstilarna vi lärt oss.

 

Arbetstid och deadlines för arbetsområdet:

vecka 34-37

 

Matriser

Mu
Elbas

E
C
A
Bas
Du kan även spela enkla melodier, bas- och slagverksstämmor med viss timing samt ackompanjera på ett ackordinstrument och byter då ackord med visst flyt.
Du kan även spela enkla melodier, bas- och slagverksstämmor med relativt god timing samt ackompanjera på ett ackordinstrument och byter då ackord med relativt gott flyt.
Du kan även spela enkla melodier, bas- och slagverksstämmor med god timing samt ackompanjera på ett ackordinstrument med passande karaktär och byter då ackord med gott flyt.
Samspel
Du anpassar i viss mån din stämma till helheten genom att lyssna och till viss del uppmärksamma vad som sker i musicerandet.
Du anpassar din stämma relativt väl till helheten genom att lyssna och i relativt hög grad uppmärksamma vad som sker i musicerandet.
Du anpassar din stämma väl till helheten genom att lyssna och i hög grad uppmärksamma vad som sker i musicerandet.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: