Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Motorik och skapande på Salvia 20-21

Skapad 2020-08-21 13:28 i Örtagårdens förskola Svedala
Förskola
Vi vill utmana och stärka barnens motoriska färdigheter. Vi vill genom rörelse och skapande undervisa i hur vår kropp fungerar och hur vi ska ta hand om oss själva.

Innehåll

Upprättat den  21/8-2020

 

Syfte 

Alla barn ska kunna vara med, ge varje barn möjlighet till lustfylld rörelse och känslan av att lyckas. Det ska vara roligt och på ett lekfullt sätt övar barnen på sina grovmotoriska rörelser. 
Vill ge barnen en uppfattning om hur kroppen fungerar och hur viktigt det är att ta hand om sin hälsa och välbefinnande.

 Var är vi? (Nuläge) 

Barngruppen har ett stort intresse för att röra på sig. De tycker om att springa, dansa, spela fotboll, vara allmänt fysiskt aktiva.

Barnen har många frågor och vill veta hur kroppen fungerar.

 

Vart ska vi? (Mål, förmågor, vad vill vi se när vi har arbetat med området?) 

Vi vill genom rörelse och skapande utmana och öka barnens kunskap om kroppen, barnen ska hitta sin rörelseglädje samtidigt som de ska hitta ett sätt att kunna koppla av. De ska få en förståelse hur viktigt det är för kroppen och knoppen att röra på sig och varför de behöver vila för deras hälsa och välbefinnande. 

 


Hur gör vi? (Planera/genomför/dokumentation/reflektion)

Vi kommer att besöka olika lekplatser och naturområden som ger motoriska utmaningar och som uppmuntrar till fysisk aktivitet.

Avslappning och vila har vi varje dag efter lunch antingen i form av musik eller av en saga.

Vi kommer titta på avsnitt ur en cellsam historia, titta på korta filmer,  läsa böcker och genom skapande utforska ämnet kropp och knopp tillsammans.

Vi kommer att ha med oss Brum och Nalle-Maja våra karaktärer från Bamse som symboliserar motorik och skapande.

 

 

 

 

Dokumentation

Vi dokumenterar på gruppnivå och individuellt i barnens lärloggar på unikum.

 

Kopplingar till läroplanen

  • motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för hur viktigt det är att ta hand om sin hälsa och sitt välbefinnande,
    Lpfö 18
  • förmåga att skapa samt förmåga att uttrycka och kommunicera upplevelser, tankar och erfarenheter i olika uttrycksformer som bild, form, drama, rörelse, sång, musik och dans,
    Lpfö 18
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: