Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Entreprenörer gör livet lättare

Skapad 2020-08-21 13:37 i Bessemerskolan Sandviken
Gymnasieskola Företagsekonomi
Dax att lära sig om på entreprenörskap och entreprenörer i kursen Företagsekonomi 1. Boken som ni utgår från är Goodwill Företagsekonomi 1

Innehåll

Nu är det dax för entreprenörskap och entreprenörer. 

Vi kommer att ha genomgångar, titta på filmer, titta på youtubeklipp och skriva och beskriva om entreprenörer.   

Uppgifter

Kopplingar till läroplanen

 • Centralt innehåll
 • Företagens roll och villkor i samhället i fråga om samhällsnytta och samhällsansvar, i nutiden och ur ett historiskt perspektiv.
  För  -
 • Kunskapskrav
 • Eleven beskriver utförligt och nyanserat företagens roll i samhället med hjälp av några exempel. Eleven diskuterar utförligt och nyanserat sambandet mellan företagens ekonomiska beslutsfattande och deras samhällsansvar. Med hjälp av några exempel beskriver eleven utförligt och nyanserat företagens villkor, med utgångspunkt i grundläggande lagar och andra bestämmelser samt utifrån politiska och samhällsekonomiska förutsättningar.
  För  A
 • Eleven beskriver utförligt företagens roll i samhället med hjälp av några exempel. Eleven diskuterar utförligt sambandet mellan företagens ekonomiska beslutsfattande och deras samhällsansvar. Med hjälp av några exempel beskriver eleven utförligt företagens villkor med utgångspunkt i grundläggande lagar och andra bestämmelser.
  För  C
 • Eleven beskriver översiktligt företagens roll i samhället med hjälp av några exempel. Eleven diskuterar översiktligt sambandet mellan företagens ekonomiska beslutsfattande och deras samhällsansvar. Med hjälp av några exempel beskriver eleven översiktligt företagens villkor med utgångspunkt i grundläggande lagar och andra bestämmelser.
  För  E
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: