👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Högläsning med frågor, uppgifter och övningar

Skapad 2020-08-21 16:20 i Tjärnaängskolan Borlänge
Grundskola 5
Under sex veckor kommer vi att ha högläsning med tillhörande frågor, uppgifter och övningar. Den första boken vi kommer att läsa högt i har titeln " Leo" och den andra boken heter "Ellinor" och båda böckerna är skrivna av Katarina Von Bredow.

Matriser

Högläsning med frågor, uppgifter och övningar

Aktivt lyssnande

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Du har förmågan att lyssna i 20 minuter
Du visar din förmåga genom att lyssna intensivt under en viss tid. Du visar att du kan fokusera på det du hör genom att svara på enkla frågor om det du "lyssnat" på.
Du visar din förmåga genom att lyssna intensivt under en viss tid och du visar att du kan fokusera på det du hör genom att själv ställa frågor när något är oklart men även svara på givna frågor efter det att ditt lyssnade är klart.
Du visar din förmåga genom att lyssna intensivt under en viss tid och du visar att du kan fokusera på det du hör genom att själv ställa frågor när något är oklart men även svara på givna frågor efter det att ditt lyssnade är klart. Frågorna du ställer varierar från ords betydelse till frågor som handlar om det som inte sägs men som kan tolkas in mellan raderna.