Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Formge en känsla

Skapad 2020-08-24 12:55 i Läroverket Hudiksvall
Grundskola F Slöjd
Vi omger oss av massor av känslor nästan varje vaken stund. Har du någon gång tänkt på hur känslor kan se ut?

Innehåll

Du ska under två lektioner gestalta en känsla genom att använda dig av olika material, tekniker och former. Det är du som bestämmer hur känslan ska se ut. Tänk på att hålla din känsla hemlig.

 

Frågor som du kan ställa dig som start är:

Vilken färg/färger har denna känsla?

Vilken form?

Vilket material?

Hur ska du göra den?

 

I slutet av lektion 2 kommer vi att gissa och redovisa våra känslor

Uppgifter

Kopplingar till läroplanen

 • Kunskapskrav
 • Dessutom kan eleven pröva hur material och hantverkstekniker kan kombineras med hänsyn till föremålens form och funktion.
  Sl  E 9
 • Dessutom tolkar eleven slöjdföremåls uttryck och för då enkla resonemang med kopplingar till egna erfarenheter samt trender och traditioner i olika kulturer.
  Sl  E 9
 • Dessutom kan eleven pröva och ompröva hur material och hantverkstekniker kan kombineras med hänsyn till föremålens form och funktion.
  Sl  C 9
 • Dessutom tolkar eleven slöjdföremåls uttryck och för då utvecklade resonemang med kopplingar till egna erfarenheter samt trender och traditioner i olika kulturer.
  Sl  C 9
 • Dessutom kan eleven systematiskt pröva och ompröva hur material och hantverkstekniker kan kombineras med hänsyn till föremålens form och funktion.
  Sl  A 9
 • Dessutom tolkar eleven slöjdföremåls uttryck och för då välutvecklade resonemang med kopplingar till egna erfarenheter samt trender och traditioner i olika kulturer.
  Sl  A 9

Matriser

Sl
Formge en känsla

Nivå 1
E
Nivå 2
C
Nivå 3
A
Aspekt 1
Eleven kan pröva hur material och hantverkstekniker kan kombineras med hänsyn till föremålens form och funktion.
Eleven kan pröva och ompröva hur material och hantverkstekniker kan kombineras med hänsyn till föremålens form och funktion.
Eleven kan systematiskt pröva och ompröva hur material och hantverkstekniker kan kombineras med hänsyn till föremålens form och funktion.
Ny aspekt
Eleven tolkar slöjdföremåls uttryck och för då enkla resonemang med kopplingar till egna erfarenheter samt trender och traditioner i olika kulturer.
Eleven tolkar slöjdföremåls uttryck och för då utvecklade resonemang med kopplingar till egna erfarenheter samt trender och traditioner i olika kulturer.
Eleven tolkar slöjdföremåls uttryck och för då välutvecklade resonemang med kopplingar till egna erfarenheter samt trender och traditioner i olika kulturer.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: