Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Idrott och hälsa åk 1

Skapad 2020-08-26 15:51 i Stamgärde skola Åre
Grundskola 1 Idrott och hälsa
Ämnet idrott och hälsa ska bidra till positiva upplevelser av rörelse, hälsa, friluftsliv och utevistelse. Vi kommer att ha idrott ute på skolan och jobba en del kring hälsa och välmående.

Innehåll

Förväntat resultat:

Du ska förstå vad idrott och hälsa är för något och vad rörelse, hälsa och friluftsliv innebär för oss. Att röra sig ska vara kul och ge energi. Att samarbeta med andra för att bli bättre och utvecklas, få bättre kondition, koordination med mera ska vara centralt. 

 

Examinationsuppgifter och bedömning:

  • Du ska delta och vara aktiv under idrottslektionen.
  • Du ska kunna lyssna på instruktioner samt följa de regler som finns.
  • Du ska kunna berätta om allemansrätten.
  • Du ska visa att du kan läsa och följa en karta över ett mindre område.

 

Undervisning:

Vi kommer att utgå från de grovmotoriska grundformerna, springa, hoppa, klättra. Med hjälp av dessa genomför vi enkla lekar. Vi tar hjälp av naturen för att röra på oss och utveckla vår motorik. Vi kommer att lära oss om allemansrättens grunder. 

Till störst del sker idrottsundervingen utomhus, på skolgården, i skogen och i skolans närområden. Ibland är vi i klassrummet och har teori eller enklare lekar. När snön och kylan kommer är vi ute och åker längdskidor, skridskor med mera. Inget ombyte behövs, men bra kläder och skor att röra sig i är bra att ha. Kolla över skid- och skridskoutrustning så att ni har när det är dags för det. Vi har lite skidor, pjäxor och skridskor att låna ut men hör av er i god tid om ni behöver låna. 

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: