Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Mitt sommarprat 2020

Skapad 2020-08-27 16:18 i Friskolan Asken Grundskolor
Sommarprat som i Sverige radios anda.
Grundskola 7 – 9 Svenska
Mitt sommarprat

Innehåll

Syfte

I den här uppgiften får du möjlighet att visa din muntliga förmåga i muntlig presentation. Du får öva på att anpassa språk, innehåll och uppbyggnad till den som lyssnar. Du får också öva på att använda digitala verktyg för att genomföra den här typen av uppgift.

I den här uppgiften gör du det mesta muntligt men behöver ett skrivet manus. Du får i den här uppgiften också möjlighet att lära dig och öva på att kombinera text/tal med musik. 

 

 

 

 

Uppgifter

  • Mitt sommarprat i 9 - idén utifrån programmet “Sommar i P1”

Matriser

Sv
Sommarprat - bedömning

Svenska: Språkbruk
Ditt tal har en i huvudsak fungerande anpassning till taltyp och språkliga normer och strukturer.
Ditt tal har en relativt väl fungerande anpassning till taltyp och språkliga normer och strukturer.
Ditt tal har en väl fungerande anpassning till taltyp och språkliga normer och strukturer.
Svenska: Förstärka textens budskap med musik
Du kan kombinera olika texttyper, estetiska uttryck och medier så att de olika delarna samspelar på ett i huvudsak fungerande sätt.
Genom att kombinera olika texttyper, estetiska uttryck och medier så att de olika delarna samspelar kan du förstärka och levandegöra dina texters budskap.
Genom att kombinera olika texttyper, estetiska uttryck och medier så att de olika delarna samspelar på ett ändamålsenligt och effektivt sätt kan du förstärka och levandegöra dina texters budskap.
Svenska: Muntliga framställning
Du kan förbereda och genomföra muntliga redogörelser med i huvudsak fungerande struktur, innehåll och viss anpassning till syfte och mottagare.
Du kan förbereda och genomföra utvecklade muntliga redogörelser med relativt väl fungerande struktur, innehåll och relativt god anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.
Du kan förbereda och genomföra välutvecklade muntliga redogörelser med väl fungerande struktur, innehåll och god anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: