Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Utugo- loppet

Skapad 2020-09-01 14:12 i Stattena Montessoriförskola Dibber Sverige AB
Ett motionslopp som ska uppmuntra rörelse och välbefinnande. Hur viktig är maten för vi ska må bra och orka.
Förskola
Utugo-loppet har vi gemensamt båda avdelningarna Här vill vi uppmuntra till rörelse för vårt välbefinnande. Och att vad vi äter påverkar vår hälsa.

Innehåll

Den 30/9 kommer vi att ha vårt Utugo- lopp. Vi kommer att staka ut en banan nere i parken med små konor och barnen får välja om de vill springa eller gå rundan.   Man kan välja  hur många varv man vill 😀  Vårdnadshavare kommer att bjuda in för att aktivt vara delaktiga eller stå sidan om heja fram alla barnen. Vi Pedagoger springer med barnen.
Vi startar loppet med hjälp av våra egentillverkade flaggor som vi återanvänder från förra året. Varje barn har med sig ryggsäck där vi kommer att lägga i frukt/grönsak och bulle. (detta kommer barnen själv att vara delaktiga i och besluta vad vi packar ner i våra väskor)  Förskolan tillhandahåller med vatten.
Vi kommer att sitta i parken och fika efter det att vi har sprungit vårt lopp. Att veckan före avsatt tid för loppet gå ut med meddelande om vad barnen behöver ha med sig.
Vi äter lunch som vanligt på skolan.

Vi kommer att diskutera veckorna innan detta lopp om vikten av att röra sig och vad kroppen behöver för att kunna röra sig. Hur maten påverkar oss. Vilken mat ger oss mycket energi?

Vi kommer vidare att diskutera om det är viktigt att vinna ? vem vinner ? är inte alla som deltagit vinnare?

Samspel mellan de olika åldersgrupperna. 

Efter loppet delas det ut diplom till alla barn som aktivt deltagit.

Uppgifter

  • Utugo -loppet

Kopplingar till läroplanen

  • utveckla normer och förhållningssätt för arbetet och samvaron i barngruppen
    Lpfö 18
  • visa respekt för individen och medverka till att skapa ett demokratiskt klimat, där barnen får möjlighet att känna samhörighet och utveckla ansvar och solidaritet
    Lpfö 18
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: