👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Bondgårdens djur

Skapad 2020-09-02 12:32 i Persfallets förskola Hofors
Förskola
Barnen får en inblick i vilka av de vanligaste djur som kan finnas på en bondgård.

Innehåll

Bakgrund

Under våren -20 så började flera av barnen att visa intresse för djur och olika fordon. Så därför börjar vi nu inleda vårt tema arbete med Bondgården Gläntan.


Syfte

Att barnen ska få en inblick i vad som kan finnas på en bondgård. De vanligaste djuren, byggnader och bilar. Vi vill skapa en medvetenhet och väcka nyfikenhet om livet på en bondgård.

Hur

Vi kommer att använda barnböcker, bygga upp ett landskap med bondgård och allt däromkring samt använda oss av overhead. Bilder på de vanligaste djuren.
Vi utvecklar temat efter vad barnen visar intresse för.
Vi kommer också använda oss av digitala verktyg som Polyglutt, iPad, projektorn, Qr-koder. Vi kommer att bygga in boken Pino’s borggård.

Dokumentation

Vi kommer att använda oss av iPad och videor. vi reflekterar tillsammans med barnen och delar med oss till vårdnadshavare på Unikum.

Kopplingar till Läroplanenen

Språk, lärande och identitetsutveckling. 
Nyfikenhet och intresse. 
Kommunikation på olika sätt.

 

 

 

 

Kopplingar till läroplanen

  • ett nyanserat talspråk och ordförråd samt förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra i olika sammanhang och med skilda syften,
    Lpfö 18
  • förståelse för samband i naturen och för naturens olika kretslopp samt för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra,
    Lpfö 18
  • både det svenska språket och det egna nationella minoritetsspråket, om barnet tillhör en nationell minoritet,
    Lpfö 18