Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Åk 8D Egen logotype till bildmapp

Skapad 2020-09-08 13:45 i Spånga grundskola Stockholm Grundskolor
Logotype
Grundskola 8 Bild
Gör en egen logotype av dina initialer till din bildmapp. Arbeta med valfritt zentanglemönster som bakgrund.

Innehåll

 

Åk 8

 

Uppdatera bildmappen med en egen logotype och olika mönster

 

 Jobba med din bildmapp som du uppdaterar med t ex ditt eget namn, initialer, årskurs, logotyp eller en annan detalj/detaljer. Arbeta med zentangle som bakgrundsmönster.  Arbeta på ett vitt A3-papper, teckna och färglägg (tänk på det du har lärt hittills på bild), klippa och klistra sedan bilden/bilder på mappen. Tänk på placering och helheten!

 

Som inspiration visar vi bilder på logotyper, illustrationer och olika mönster av zentangle.

 

Teknik: A3-papper, linjal, blyertspenna, färgpennor, sax och lim

 

Mål: Att lära sig att bygga upp en bokstav från grunden. Bli observant på form och färg. Använda fantasin för att få ett personligt uttryck.

 

Bedömning

 

För att uppnå betyg E: Rita och forma dina egna bokstäver på ett enkelt sätt efter instruktionerna och med hjälp av läraren. Färgsätta bokstäver och bakgrund. Färdigställa mappen.

 

För att uppnå betyg C: Rita och forma dina egna bokstäver på ett utvecklat sätt med hjälp av instruktioner och egna fantasi och ideer. Bearbeta färg och form till en fungerande helhet. Självständigt färdigställa mappen.

 

För att uppnå betyg A: Rita och forma egna bokstäver på ett välutvecklat sätt med hjälp av instruktioner och egna fantasi och idéer. Bearbeta färg och form till en välfungerande helhet. Självständigt färdigställa mappen.

 

 

 

Uppgifter

  • Logotyp med mönster

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: