Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Bild

Skapad 2020-09-09 11:40 i Rindö skola Vaxholm Stad
Grundskola 4 Bild
I bilden ämnet kommer vi att kommer vi att gå igenom lite skuggor, skissa, rita, måla och lära oss tekniker för olika perspektiv och prata lite om bildanalys, bildkompositioner och hur reklambilder kan användas.

Innehåll

Syftet:

Undervisningen i ämnet bild ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper om hur bilder skapas och kan tolkas. Genom undervisningen ska eleverna få erfarenheter av visuell kultur där film, foto, design, konst, arkitektur och miljöer ingår.

I undervisningen ska eleverna ges möjligheter att utveckla kunskaper om hur man framställer och presenterar egna bilder med olika metoder, material och uttrycksformer. Undervisningen ska bidra till att eleverna utvecklar sin kreativitet och sitt intresse för att skapa. Den ska också uppmuntra eleverna att ta egna initiativ och att arbeta på ett undersökande och problemlösande sätt.

Undervisningen ska bidra till att eleverna utvecklar förståelse för hur bildbudskap utformas i olika medier. Undervisningen ska också ge eleverna möjligheter att diskutera och kritiskt granska olika bildbudskap och bidra till att eleverna utvecklar kunskaper om bilder i olika kulturer, både historiskt och i nutid. Genom undervisningen ska eleverna även ges möjlighet att använda sina kunskaper om olika typer av bilder i det egna bildskapandet.

Genom undervisningen i ämnet bild ska eleverna sammanfattningsvis ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att

Centralt innehåll i årskurs 4-6

Bildanalys

Planering:

v.38

Reklam – vad är reklam, finns det bra och dålig reklam, vart möter ni reklam någonstans? Vad finns det för olika logotyper och vad kännetecknar dem? Namskyltar -reklam inspirerat tillexempel Estrella, Polisen, Mincraft, McDonalds, Saab, ICA och IKEA

v. 39

Fortsätt med reklam – flingpaket/godispaket

v. 40

Göra klart flingpaket/godis paket, göra en egen höst bild med löv.

v. 41

Prata om Skriet och Edvard Munch, börja skissa på egna Skriet bilder

v. 42 

Fortsätta på Skriet, fotografi

v. 43

Göra klart Skriet 

v. 45

Prata historisk bilder och öva i analysering av en bild.

v. 46

Göra bildanalys av vald bild

v. 47

Prata grodpespektiv, fågelperspektiv och vad är skillnaden

v. 48

Fota något i grodperspektiv och fågelperspektiv

v. 49

Rita snögubbar med kritor i grodperspektiv

v. 50

Fortsätt med snögubbarna

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: